Pyromaan.
Ik denk dat ik dat was in mijn vorige leven. Ik zal eerlijk het op biechten. Ik beleef er plezier aan om paprika’s te roosteren boven een gasvlam.
Gewoon. Een paprika aan een fondue prikker. Gasfornuis aan.
Om en om de paprika zwart blakeren. Daarna stop ik ze in een diepvrieszak.
Om ze wat te laten afkoelen. En dan pel ik ze.
Meestal zijn het paprika’s die ik over heb. Of paprika’s die ik heb gekocht op de Zwarte Markt in Beverwijk. Laatst nog 2 grote zakken punt paprika’s voor één Euro. Die laat ik niet liggen.
Enfin.
Voor Oud & Nieuw wilde ik hummus maken. De jongste dochter van BFF logeerde hier en dat ‘hoorde’ op een feestje. Net zoals de worteltjes die erbij geserveerd dienden te worden.
Zo gezegd, zo gedaan.
Kinderen die vrijwillig vragen naar groenten moeten gehoord worden.
De worteltjes moest ze wel zelf nog even halen in de supermarkt.
Maar dat terzijde.
Het was een succes. En eerlijk is eerlijk: De worteltjes smaakten er prima bij. Maar ook de stukjes paprika. En het is zo lekker, je kunt het ook prima op een broodje smeren. Of serveren bij falafel.
Ik maakte hem redelijk pittig, daar houden wij nu eenmaal van. Maar proef af en toe en maak het zo scherp als je wilt.
Let op: Rooster eerst de sesamzaadjes in een droge koekenpan!
Recept hummus met geroosterde paprika

Recept hummus met geroosterde paprika
Nodig:
- 1 paprika, geroosterd
- 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt
- 20 milliliter citroensap
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder (de pittige variant)
- 2 tenen knoflook
- 5 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
- cayennepeper, naar smaak
- olijfolie
Zo maak ik het:
- Maal de geroosterde sesamzaadjes in de blender tot ze olie loslaten. Het moet eruit zien als pindakaas. Voeg eventueel iets olie (paar drupjes) toe om het proces op gang te helpen.
- Doe de rest van de ingrediënten, behalve de olijfolie, in een blender en mix tot een homogene massa. Proef of het goed op smaak en en voeg eventueel nog wat cayennepeper en / of zout toe.
- Schep de hummus in een schaaltje en druppel er nog wat olijfolie over en strooi er wat cayennepeper over.
- De hummus is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Laat hem voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Geef een antwoord