Recept zuurkool ovenschotel met worst
Kay.
Of chaotische Kay.
Van Kayotic Kitchen.
Regelmatig spreken we elkaar even via Twitter, Facebook of een privé berichtje. Of we mailen. Over van alles en nog wat. Meestal over wat ‘ergens’ aan mankeert. Daar houden we van.
Stomme kookboeken. Slechte recepten.
Of wat we graag lezen. Of juist niet.
Leuke apps voor de iPhone of iPad. Of heel rare apps.
Ja, we kunnen elkaar bezig houden. Iemand moet het doen.
Enfin.
In een berichtje vertelde ze me een f.a.n.t.a.s.t.i.s.c.h recept te hebben.
Dus.
Dan stuurt ze me het recept. Zo is ze.
En ik maak het. Zo ben ik.
Deze keer was het een recept voor zuurkool uit de oven. Een lekker recept.
Kay heeft hem hier staan. In het Engels.
Ik schrijf hem hier op. In het Nederlands.
Voor jullie.

Recept zuurkool ovenschotel met worst
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen geschild en in gelijke stukken
- 500 gram zuurkool uitgelekt
- 175 milliliter warme melk
- 1 rookworst in plakken gesneden. Ik nam een slagers rookworst maar eigenlijk kan iedere worst
- een beetje boter of olijfolie om in te bakken
- 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- half bekertje creme fraiche in ieder geval genoeg om een laagje te maken
- 1/2 eetlepel paprika poeder. Ik heb de gerookte versie gebruikt. Ik ben nu eenmaal dol op dat spul!
- Cayennepper naar smaak. (Kay gebruikte chilli, dat kan natuurlijk ook, maar dat had ik niet in huis)
- 1/2 eetlepel gedroogde tijm
- 150 gram Goudse kaas
- 225 milliliter bouillon zelf getrokken of van een half blokje
- handje paneermeel
Instructies
- Kook de aardappelen gaar en maak er een puree van met de warme melk.
- Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui en da paprika stukjes.
- Bak de plakjes rookworst mee.
- Voeg de zuurkool, tijm, paprikapoeder en cayennepeper toe en schep alles op hoog vuur even om.
- Schenk de bouillon in de pan en leg een deksel op de pan.
- Sudder de zuurkool 10 tot 15 minuten.
- Schep de zuurkool in een ovenschaal.
- Lepel er de creme fraiche over.
- Dek af met de aardappelpuree.
- Strooi de kaas erover en strooi er wat paneermeel over.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.
- Bak de ovenschotel in 20 minuten tot hij door en door warm is of 40 minuten wanneer je hem van te voren bereid hebt.
Rest mij alleen nog te zeggen dat ik weer een doel heb behaald van mijn 52 doelen. Langzaam, maar toch. Doel nummer 17: “Vijf keer een recept koken (iets dat ik nog nooit gemaakt heb) van een andere foodblogger“. Dit was nummer 4.
Geef een reactie