• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Tartiflette recept volgens Es

Aardappelen Budget Echt Eten Recepten Wereldgerechten

Tartiflette recept volgens Es

Ik weet niet of er nu culinaire doden gaan vallen onder de Fransen. Het zou zomaar kunnen.

En dan heb ik het gedaan natuurlijk.
Eigenhandig de tartiflette onteerd…

Tartiflette ken ik met alleen aardappel, spek, ui en reblochon.
En ik had de helft niet in huis.
Geen spek en geen reblochon.
Nu is dat laatste niet zo gek. Het is best een prijzig kaasje. Lekker, maar het kost wat.

Ik had wel een stuk gedroogde ham en een ordinaire camembert in huis. En een bak champignons. Die moesten op.

Dus ik besloot er een tartiflette van te maken. Of zoiets. Noem het gerust een aardappelschotel.

Tartiflette recept volgens Es

Tartiflette recept volgens Es
Tartiflette recept volgens Es

Tartiflette :: Aardappelschotel met gedroogde ham, ui en kaas

Een Franse aardappelschotel met gedroogde ham (of spekjes), ui en kaas. Origineel wordt deze gemaakt met Reblochon (kaas), maar met camambert (of brie) gaat ook heel goed.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Oventijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Franse
Porties 4 personen

Equipment

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Pollepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten
  

  • een kilo aardappelen
  • 250 gram gedroogde ham maar gebruik gerust gerookt spek
  • 1 eetlepel olijfolie hoeft niet wanneer je spek gebruikt, die bak je uit en gebruik dat vet
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 150 milliliter witte wijn
  • 200 gram creme fraiche
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 camembert (of andere zachte kaas) eerst overlangs gesneden (zodat je 2 ‘wielen’ krijgt) en dan in reepjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius
  • Kook de aardappelen 10 minuten in de schil. Doe ze over in een vergiet en laat ze iets afkoelen.
  • Bak ondertussen de ham even aan in de olijfolie.
  • Voeg de ui toe en bak die glazig.
  • Doe de champignons en knoflook erbij en bak die even een paar minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn. Laat die even aan de kook komen om de alcohol te laten verdampen.
  • Meng de creme fraiche erdoor en maal de zwarte peper erover.
  • Pel de aardappelen en breek ze in grove stukken
  • Leg de aardappelen in een ovenschaal
  • Schep het ham-ui-champignons mengsel erover
  • Leg de reepjes camembert op de aardappelen
  • Zet de ovenschaal in de oven en draai na 10 minuten de warmte terug naar 190 graden Celsius
  • Bak de schotel daarna nog 30 tot 35 minuten af
  • Serveer warm en met een groene salade.
Trefwoord aardappel, camambert, champignons, creme fraiche, gedroogde ham, kaas, knoflook, oven, ovenschotel, uien, witte wijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Wat aten wij week 2
Workshop Foodstyling en Foodfotografie »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}