Wat aten wij week 1
Wat ging er mis? Ik heb werkelijk geen idee. Ik heb alles keurig opgeschreven, maar kon bijna geen foto vinden.
Dus wordt u deze week afgescheept met foto’s van Oud & Nieuw.
En, vooruit, afgelopen zaterdag.
Vorige week zondag.
Juist.
Geen enkel idee.
Ook dat nog.
En ik gok zomaar dat dat voor altijd een mysterie zal blijven…
Maandag.
Het lijk alweer zo lang geleden. Oud & Nieuw.
We vierden het met mijn BFF en haar partner, haar jongste en, omdat hij ziek was, ook met haar oudste. Zoals wij dat doen, slingers ophangen enzo, vierden wij het compleet met zilveren vlinderstrik voor de heren, toeters en kroontjes voor de dames.
Op tafel stond de lang verwachtte Pulled Pork. Met koolsalade en No Knead Bread.
Hummus met worteltjes en paprika. Dat ‘hoorde’ zo volgens de jongste. Ja, die van de pannenkoeken taart.
Harissa met saffraan brood, uit het ontvangen Foodswap pakket.
Oliebollen. Geen Oud & Nieuw zonder oliebollen. En die bak ik zelf. Altijd.
Broodpudding van overgebleven kerststol. Na kerst ben ik het beu. Dan kan ik geen stol meer zien.
Zoet, maar lekker. Hij is overigens meegegaan met BFF.
Verder zag ik nog poffertjes staan op mijn telefoon. Ik heb het vermoeden dat ik die heb gebakken na een dagje Amsterdam.
Op mijn lijst stond ook erwtensoep. Twee maal maar liefst. Maar een foto?
Nee.
Pita brood met falafel.
Best lekker. Maar ik moet zeggen dat ik de Griekse salade nog lekkerder vond.
Puber ook.
En de gebraden kip uit de oven. Het is en blijft gewoon lekker. Deze keer heb ik de kip gezouten en een marinade gemaakt van gerookte paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en een scheut chilisaus. Ik ben sinds kort reuze fan van die gerookte paprikapoeder. Het begint op een verslaving te lijken.
Oh?
U mist de sperziebonen?
Ja, wij ook.
Maar moeder van BFF kwam langs met een hele kist groenten. En die heb ik eerst gebruikt.
Vanaf nu zijn de weken weer wat overzichtelijker. En daarmee zal mijn systeem waarschijnlijk ook wel weer functioneren.
Geef een reactie