Wat aten wij week 3
Deze week kocht ik weer eens het groentenpakket van de markt. Dit zat erin:
Sperziebonen
Zuurkool
Bloemkool
Sla
Twee struiken andijvie
Het is leuk zo’n pakket, maar heel soms kan ik gewoon geen andijvie of witlof meer zien. Dan sla ik een weekje over.
Zondag: Rode kool, karbonade en gnocchi.
Ik had van de dag ervoor nog wat gekookte aardappelen over. Maar net niet genoeg voor ons drieën. Dus kneep ik ze fijn en maakte er gnocchi van. Mijn eerste naam is ‘Queen of stretch’.
En dan moet je toch echt iets verzinnen met alle groenten uit het pakket.
Maandag: Babi ketjap met boontjes en witte rijst.
Altijd goed.
Dinsdag: Stamppot rauwe andijvie met kalkoen merquez voor ons en voor dochterlief een biologische cordon blue en een kaasschnitzel.
Natuurlijk in het kader van ‘minder vlees’. Die kalkoen merquez had ik na de feestdagen gekocht. Het waren van die kleine worstjes voor de gourmet. Met korting. Natuurlijk.
Woensdag: Stamppot rauwe andijvie met rundervink en dochterlief hetzelfde als gisteren. Het waren dan ook twee reusachtige struiken andijvie. Genoeg voor twee keer.
Donderdag: Pasta met bloemkool a la Jamie.
Dochterlief vind het maar ‘zo zo’. Wij vinden het lekker en ik kon met dit gerecht het aller laatste stukje gedroogde ham opmaken.
Vrijdag: Groentesoep en pizza’s.
Een grote pan soep. Ook lekker als lunch in het weekend. Die pizza’s waren natuurlijk op verzoek van de pubers.
Zaterdag: Vindaloo met boterige rijst.
Mijn eerste keren maakte ik zoals Jamie Oliver. Maar van lieverlee maakte ik het steeds weer even anders. Omdat ik dan net niet dit of dat in huis had. Zo gaat dat hier. Wat ik vooral onhandig vind is een aangebroken blik kokosmelk in de koelkast hebben. Dat moet ik dan steeds weggooien. En dat vind ik jammer. Onder andere heb ik dat vervangen door poeder om kokosmelk mee te maken.
Geef een antwoord