Workshop Foodstyling en Foodfotografie
Foto’s maken. Heel slechte maar ook heel goede heb ik er gemaakt.
Vooral jaren geleden. Die goede.
Laatste jaren ging het niet.
Het liep gewoon niet en ik was geen vrienden geworden met mijn Canon Rebel. Ik vond dat er te veel knopjes opzaten.
En voor mijn gevoel herbergt dat ding meer techniek in zich dan de ISS.
Gek werd ik ervan.
Dus zette ik hem vaak op ‘vol atuomatisch’ en maakte een paar foto’s.
Niet erg. Maar wel ergerlijk. Voor mij.
Met dat in het achterhoofd toog ik op een ijskoude zaterdag ochtend richting Nootdorp. Daar werd door Simone van den berg en Alexandra Schijf een workshop Foodstyling en Foodfotografie gegeven. En daar zou ik aanwezig zijn.
Buiten mijn camera, wankel statief en oplader nam ik ook eten mee voor de lunch.
Mocht ik toch mislukken, dan zou ik het goedmaken met eten.
Dat is een hele normale redenering voor mij.
Ik ben niet zo’n wereldreiziger. Dat bleek. Eenmaal in Den Haag had ik geen ‘OV Chip dinges’. Maar de techniek staat voor niets en die blijk je gewoon uit de muur te kunnen trekken.
Wel betalen, natuurlijk. 7,50 voor een plastic kaartje. Waarschijnlijk met chip.
“Oh! Er moet meer dan 20 Euro opstaan? Nou, ok dan.” Zo gezegd zo gedaan.
Ik was klaar voor de metro.
Een ijzige wind verwelkomde mij in Nootdorp. En na tien minuten kwam ik, samen met mijn druipende neus, aan op het adres.
Heel charmant.
De sfeer was goed. Leuke mensen met verschillende achtergronden. Maar wel met een gezamenlijk doel. Betere, mooiere foto’s maken.
Ik heb er veel geleerd. Want, ik zou nog geen servet leuk kunnen neerleggen al zou ik mijn leven ermee kunnen redden.
En toch heb ik leuke foto’s gemaakt.
En veel bewogen foto’s. Hoe krijg ik het voor elkaar…
Ik kijk terug op een leerzame en gezellige dag en wil Simone en Alexandra bedanken voor hun onwijs leuke workshop! En voor het feit dat ik en mijn camera nu bijna vriendjes zijn.
Geef een reactie