Recept pittige kip met couscous
Ik hou van hem.
Echt.
Maar soms moet hij wieberen. “Hup! Ksst!”
Gewoon, omdat het mijn keuken is.
Dus schoof ik voorzichtig Jamie opzij en deed maar een beetje mijn eigen ding.
Hier het recept:
Voor de kipvleugels:
- 12 kipvleugels
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1,5 eetlepel honing
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout, naar smaak (wees niet te zuinig met zout)
Meng alles door elkaar en leg de kip erin om te marineren. Minimaal een uur.
Maar: Hoe langer hoe beter.
Een nachtje in de koelkast is echt prima.
Bak ze in een voorverwarmde oven van 190 graden Celsius in ongeveer 40 minuten gaar.
Voor de couscous:
- 250 gram couscous
- 250 milliliter water
- 1 theelepel zout
- 2 fijn gesneden groene pepers, zaden eruit wanneer je het niet al te scherp wilt hebben
- 1 blikje mais (285 gram na uitlekken)
- handje geraspte wortel
- bosje lenteui, in fijne ringen gesneden
- klontje boter
- 1 eetlepel olijfolie
- eventueel wat verse koriander of platte peterselie
Zo maakte ik het:
- Breng het water aan de kook met het zout.
- Zodra het kookt het vuur laag
- Strooi de couscous erin en roer het even door
- Draai na 2 minuten het vuur uit en leg een deksel op de pan
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan
- Bak hierin snel de geraspte wortel, pepers en mais tot ze warm zijn
- Voeg de roomboter, lenteui, pepers en de mais toe aan de couscous en roer met een vork tot het rul is
- Serveer met de kipvleugels
Ik vond het een verrassend lekker gerecht. Couscous staat niet niet zo heel vaak op tafel. Ik ben ook een beetje inspiratieloos als het daar om gaat. Koud in de zomer zal het een prima salade zijn.
Volgende keer neem ik bulgur, eigenlijk vind ik dat net even lekkerder. Heeft meer ‘bite’.
En kip kan ik altijd wel op tafel zetten hier. Ik hou van dat pittig en zoet tegelijk.
Geef een reactie