Recept pittige kip met couscous
Ik hou van hem.
Echt.
Maar soms moet hij wieberen. “Hup! Ksst!”
Gewoon, omdat het mijn keuken is.
Dus schoof ik voorzichtig Jamie opzij en deed maar een beetje mijn eigen ding.

Hier het recept:
Pittige kipvleugels met couscous
Equipment
- Ovenschaal
- Pan
- Kom
Ingrediënten
- 12 kipvleugels
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel tijm
- 1,5 eetlepel honing
- 2 eetlepels ketchup
- 250 gram couscous
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 250 milliliter water
- 1 theelepel zout
- 2 fijn gesneden groene pepers zaden eruit wanneer je het niet al te scherp wilt hebben
- 1 blikje mais 285 gram na uitlekken
- handje geraspte wortel
- bosje lenteui in fijne ringen gesneden
- klontje boter
- 1 eetlepel olijfolie
- eventueel wat verse koriander of platte peterselie
Instructies
Kip marineren:
- Meng alle kruiden voor de kip in een grote kom door elkaar.
- Leg de kip in de marinade en schep om.
- Dek de kom af en laat de kip minimaal een uur of een hele nacht in de koelkast marineren.
Kip bereiden:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Leg de kip in een grote ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in ongeveer 40 minuten gaar.
Couscous maken:
- Breng het water aan de kook met het zout.
- Zodra het kookt het vuur laag.
- Strooi de couscous erin en roer het even door.
- Draai na 2 minuten het vuur uit en leg een deksel op de pan.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
- Bak hierin snel de geraspte wortel, pepers en mais tot ze warm zijn.
- Voeg de roomboter, lenteui, pepers en de mais toe aan de couscous en roer met een vork tot het rul is.
- Bestrooi eventueel met peterselie of koriander.
- Serveer met de kipvleugels.
Ik vond het een verrassend lekker gerecht. Couscous staat niet niet zo heel vaak op tafel. Ik ben ook een beetje inspiratieloos als het daar om gaat. Koud in de zomer zal het een prima salade zijn.
Volgende keer neem ik bulgur, eigenlijk vind ik dat net even lekkerder. Heeft meer ‘bite’.
En kip kan ik altijd wel op tafel zetten hier. Ik hou van dat pittig en zoet tegelijk.
Nog een recept voor couscous? Kijk dan hier naar het recept voor Couscous met hazelnoten en gegrilde paprika.
Geef een reactie