• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Scaloppa recept volgens Es

Echt Eten Recepten Sauzen Varkensvlees

Scaloppa recept volgens Es

Scaloppa recept volgens Es

Italië.
Ik ben er nog nooit geweest. En waarschijnlijk zal het na deze post er nooit meer van komen.
Ik heb namelijk mijn zelf bedachte gerecht een Italiaanse naam gegeven.
Ik wordt vast uit de kookclub gezet.

Dochterlief wilde weten wat er op haar bord lag. Ik keek eens goed. Keek nog een keer en besloot het een Italiaanse ‘Kapsalon‘ te noemen.
Nu weet ik zeker dat ik nooit meer in een culinair blaadje vermeld wordt.

Het heeft er natuurlijk ook wel iets van weg. In plaats van friet, krieltjes. Grof gesneden andijvie met halve uienringen en blokjes augurk in plaats van de sla. En geen shoarmareepjes, maar varkensvlees reepjes in een roomsaus met gorgonzola.

Ik ben altijd bang dat er te weinig groenten gegeten worden.
Dat is een tik. Ik besloot dus ook champignons in de roomsaus te doen.
Culinair dingetje he?

Enfin.

Het recept.

Ik gebruikte:

  • 500 gram magere varkenslapjes, in smalle reepjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gram slagroom
  • 150 milliliter witte wijn
  • 150 gram gorgonzola
  • 4 tenen knoflook, heel fijn gesneden
  • 500 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 bosje peterselie, heel fijn gehakt
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Zo maakte ik het:

  • Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak hierin de vleesreepjes bruin
  • Voeg de champignons en knoflook toe en bak een paar minuten mee
  • Strooi de bloem erover en bak het even mee
  • Blus af met de witte wijn
  • Laat op zacht vuur de alcohol verdampen
  • Sudder het vlees een half uurtje in de wijn
  • Schenk de room erbij en laat dit op half hoog vuur iets indikken, af en toe roeren
  • Doe de gorgonzola erbij en laat deze smelten
  • Roer het grootste deel van de peterselie door de roomsaus, hoe wat achter om mee te garneren. (Als je dat wilt…)
  • Proef en breng op smaak met wat peper en zout
  • Serveer warm

Ik deed er gebakken krieltjes bij en een groene salade met uienringen en gehakte blokjes augurk. De salade afmaken met wat citroensap en olijfolie.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


9 Reacties

« Wat aten wij week 5
Wat aten wij week 6 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}