• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Wat aten wij week 5

Recepten Wat aten wij?

Wat aten wij week 5

Wat aten wij week 5

Barbaars.
Zo noemen ze het.

Maar ja, wanneer ik alleen de geijkte paden bewandel dan verschijnt er nooit meer een recept van mijn hand.
Dus doe ik soms maar wat.

Soms wordt dat uitermate goed ontvangen en soms niet.
En dat is niet erg.

Bijvoorbeeld gnocchi opbakken.
Ik vind het lekker.
Anderen griezelen ervan.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het ook nog nooit anders heb gegeten.
Gebrek aan culinaire ervaring.
Zo is het nu eenmaal. Dat u dat even weet.

Enfin.

Deze week:

Zondag. Hachee met aardappelpuree en rode kool. Niets lekkerder dan een hele dag die pan op een pitje te laten stoven. Met de wetenschap dat het restje morgen nog lekkerder is.

Maandag. Ik keek in de pannen. Zag aardappelpuree en rode kool. Ik bedacht me niet en roerde zonder vrees alles door elkaar. En noemde het ‘stamppot rode kool’. Lekker met met het restje hachee van de dag ervoor.

Dinsdag. Jamie kwam weer eens langs. Het was een aangenaam weerzien. Pasta carbonara met venkelzaad. Ik was op dreef en deed er nog wat geroosterde paprika door. Die lagen er nog.

Woensdag. Ging ik los op de gnocchi. Niks leukers dan een hele dag in de keuken staan en gnocchi maken. Ik roerde er gebakken spekjes, doperwten en ui door. Dat de helft het niet zo lekker vond, dat maakt niet uit. Heeft u ook wat te gniffelen.

Donderdag. Ajam ketjap. Een beetje anders dan het recept dat hier staat, maar ook die was lekker. Ook leuk om te weten: Ik was de kip totaal vergeten en het viel letterlijk van de botjes. De botjes eruit gevist en technisch gezien bleef het ajam ketjap. Maar toch. En erbij sambal telor (= heet ei), sperzibonen en witte rijst.

Vrijdag. Het leek wel of de kip zich had vermenigvuldigd. Dus aten we het nog een keer.

Zaterdag. Pizzadag. (Klik hier voor het recept) Logeetjes hier en dan kunnen ze zelf de pizza beleggen. Dat scheelt. Iedereen zijn eigen pizza met de dingen die je lekker vind.

Verder bakte ik 2 taarten. Voor verjaardagen. Ook weer eens leuk om te doen.
Dat mijn bestelde suikersheet niet aankwam?
Ach, het was gewoon zo’n week.

PS. Suikersheet kwam een aantal dagen later alsnog. De verjaardag was al lang en breed over.
Zo gaat dat bij de wet van Murphy.

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Es ontving de FoodWeLove Box
Scaloppa recept volgens Es »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}