• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Wat aten wij? / Wat aten wij week 6

Wat aten wij?

Wat aten wij week 6

8
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Wat aten wij week 6

Tot op het bot.
Zo verschrikkelijk koud.
Een ijskoude striemende wind en mijn lenzen gezandstraald.

Nee, het is nog geen strandweer.
Dat was duidelijk.

En dat de pup vergat dat hij met ons was gekomen, was niet zo handig. Vrolijk spelend en kwispelend liep hij met vreemde mensen mee.
Drie kilometer verder op kregen we hem pas te pakken.
Pup had geen last van de kou.

Nog nooit heb ik iedereen zo snel zien lopen. Geen discussie over het wel of niet blijven.
Stil liep iedereen door. Ieder zijn eigen gevecht tegen de kou.

Met ijspegels aan mijn neus zaten we weer in de auto.
En eensgezind besloten we dat we later in het jaar het weer eens gingen proberen.

En wat aten wij zoal deze week?

Zondag: Hutspot. Warme winterkost om ons verkleumde lijf weer op temperatuur te laten komen.

Maandag: Weer hutspot. Vroeger was het mijn lievelingseten. Ik koos het altijd voor mijn verjaardag. En nog steeds vind ik het één van de lekkerste wintergerechten.

Dinsdag: Scaloppa volgens Es.

Woensdag: Heel Hollands. Gekookte aardappelen, bloemkool met kaassaus en een gehaktbal. Heeft u de vrede gevoeld die hier heerste?

Donderdag: Bamisoep. Een hele grote pan vol. Vanwege drie extra oppaskinderen. Gezellig druk.

Vrijdag: Pittige kippenvleugeltjes met couscous. Beetje afgeleid van Jamie. Maar ergens werd ik afgeleid en deed maar wat. Maar lekker was het wel.

Zaterdag: Gebakken aardappelen, rode kool en een worstje. Makkelijk in bulk te maken en de meeste vinden het lekker. Denk ik.

Nog nieuws? Culinair nieuws misschien?

Een bezoekje Sligro. Dat is het enige dat ik kan bedenken. Ik proefde daar een nogal aparte terrine van vis. Apart is nooit goed. De kant en klare sate van varkenshaas was wel erg lekker.
Maar ja, ik kan niet tegen kant en klaar.
Ik heb het dus ook laten liggen.

Ook lekker:

  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Pittige makreel broodjes recept
    Pittige makreel broodjes recept
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Bramen cobbler met funcakemix
    Bramen cobbler met funcakemix

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

8
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Scaloppa recept volgens Es
Recept pittige kip met couscous »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.