Het foodblogevent van maart 2013
Iedere week staat hier natuurlijk de post over wat wij aten afgelopen week. Ik zal snel de week doornemen, want er zijn belangrijke zaken deze maand.
Zondag, patat met een tartaartje en sla.
Maandag, pasta met spinazie.
Dinsdag, kippensoep voor de lunch. ’s Avonds stamppot boerenkool met worst en spekjes.
Woensdag, broodje biefstuk met kaassaus (Philly Cheese Steak).
Donderdag een rest pasta met spinazie en kippensoep.
Vrijdag gnocchi met spinazie of rode kool een worstje of een drumstick. De vijf pubers hadden wat te kiezen.
Zaterdag wordt pizza dag.
Zo. Weet u dat ook weer.
Nu over naar een gewichtig onderwerp. Het Foodblogevent.
Ik kreeg het stokje van Gereon.
Ik hoef u niet te vertellen wat dat met mij doet, toch? Verguld, blij, vereerd en meer van dat soort woorden.
Ik loop al twee dagen naast mijn schoenen en roep tegen iedereen dat ik het Foodblogevent mag hosten deze maand.
Heel de markt weet het nu.
Ik ben pas gestopt toen er twee mannen met een vest aankwamen ‘met zonder armen en twee riemen op de rug’. Op hùn vest mèt armen stond iets van ‘GGZ Noord Holland Noord’.
Ze waren best vriendelijk, denk ik. En konden hard rennen.
Ik ook.
Enfin.
Nu moet er een thema bedacht worden. En dat is best lastig. Moeilijk, moeilijk.
En toch heb ik iets kunnen bedenken. Het kostte maar één nachtrust.
Appeltje, eitje.
Ik dacht nog eens aan mijn eigen Foodblogevent bijdrage. En dat we allemaal zo snel leven. Dat er zoveel verloren gaat, gek genoeg. Omdat we alles zo snel willen doen. Ook op gebied van eten is snel zeker niet altijd een goede zet. Soms is het lekkerder wanneer iets de tijd krijgt.
Denk aan de stoofschotel die standaard de volgende dag altijd lekkerder smaakt. Of wijn die eerst genoeg zuurstof heeft moeten krijgen om zijn smaak volledig te kunnen ontwikkelen.
En toen ging er een licht(je) aan:
Fermentatie.
Dat is het onderwerp van het Foodblogevent van deze maand.
Je kunt jezelf helemaal uitleven en zelf kaas, wijn, zuurkool, yoghurt, salami of trassi maken. Voor de ‘doe het zelf-ers’ onder ons.
Of je hebt gewoon een recept waarin iets gebruikt wordt dat gefermenteerd is. Voor de minder ‘doe het zelf-ers’ onder ons.
Maak er iets leuks van!
De deadline is zaterdag 30 maart 11.00 uur.
Hoe kun je je bijdrage aanleveren?
Plaats een berichtje onder dit artikel met de mededeling dat je meedoet aan het foodblogevent met een link naar het recept op je blog.
Heb je geen weblog en wil je toch meedoen? Neem dan even contact met mij op. Ik zal je dan mijn emailadres geven en op die manier kun je je bijdrage mailen. Ik zal er dan voor zorgen dat het op mijn blog verschijnt.
Zegt het voort, maak reclame voor dit event. Dat kan ook op Facebook of Twitter met hashtag #foodblogevent
Er is op Pinterest een board met links van het Foodblogevent je vind hem hier.
[…] tijd nodig om beter of lekkerder te worden. En dat is wat ook Es bedacht, Es host deze maand het foodblogevent en bedacht daarom als thema ‘fermentatie’. En toen botste ik tegen mijn eigen drukke […]