• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Het foodblogevent van maart 2013

Es vertelt, bespreekt en neemt waar Recepten

Het foodblogevent van maart 2013

Het foodblogevent van maart 2013

Iedere week staat hier natuurlijk de post over wat wij aten afgelopen week. Ik zal snel de week doornemen, want er zijn belangrijke zaken deze maand.

Zondag, patat met een tartaartje en sla.
Maandag, pasta met spinazie.
Dinsdag, kippensoep voor de lunch. ’s Avonds stamppot boerenkool met worst en spekjes.
Woensdag, broodje biefstuk met kaassaus (Philly Cheese Steak).
Donderdag een rest pasta met spinazie en kippensoep.
Vrijdag gnocchi met spinazie of rode kool een worstje of een drumstick. De vijf pubers hadden wat te kiezen.
Zaterdag wordt pizza dag.

Zo. Weet u dat ook weer.

Nu over naar een gewichtig onderwerp. Het Foodblogevent.

Ik kreeg het stokje van Gereon.
Ik hoef u niet te vertellen wat dat met mij doet, toch? Verguld, blij, vereerd en meer van dat soort woorden.

Ik loop al twee dagen naast mijn schoenen en roep tegen iedereen dat ik het Foodblogevent mag hosten deze maand.
Heel de markt weet het nu.
Ik ben pas gestopt toen er twee mannen met een vest aankwamen ‘met zonder armen en twee riemen op de rug’. Op hĂąn vest mèt armen stond iets van ‘GGZ Noord Holland Noord’.
Ze waren best vriendelijk, denk ik. En konden hard rennen.
Ik ook.

Enfin.

Nu moet er een thema bedacht worden. En dat is best lastig. Moeilijk, moeilijk.
En toch heb ik iets kunnen bedenken. Het kostte maar één nachtrust.
Appeltje, eitje.

Ik dacht nog eens aan mijn eigen Foodblogevent bijdrage. En dat we allemaal zo snel leven. Dat er zoveel verloren gaat, gek genoeg. Omdat we alles zo snel willen doen. Ook op gebied van eten is snel zeker niet altijd een goede zet. Soms is het lekkerder wanneer iets de tijd krijgt.
Denk aan de stoofschotel die standaard de volgende dag altijd lekkerder smaakt. Of wijn die eerst genoeg zuurstof heeft moeten krijgen om zijn smaak volledig te kunnen ontwikkelen.

En toen ging er een licht(je) aan:

Fermentatie.

Dat is het onderwerp van het Foodblogevent van deze maand.

Je kunt jezelf helemaal uitleven en zelf kaas, wijn, zuurkool, yoghurt, salami of trassi maken. Voor de ‘doe het zelf-ers’ onder ons.
Of je hebt gewoon een recept waarin iets gebruikt wordt dat gefermenteerd is. Voor de minder ‘doe het zelf-ers’ onder ons.
Maak er iets leuks van!

 

De deadline is zaterdag 30 maart 11.00 uur.

 

Hoe kun je je bijdrage aanleveren?

Plaats een berichtje onder dit artikel met de mededeling dat je meedoet aan het foodblogevent met een link naar het recept op je blog.

Heb je geen weblog en wil je toch meedoen?  Neem dan even contact met mij op. Ik zal je dan mijn emailadres geven en op die manier kun je je bijdrage mailen. Ik zal er dan voor zorgen dat het op mijn blog verschijnt.

Zegt het voort, maak reclame voor dit event. Dat kan ook op Facebook of Twitter met hashtag #foodblogevent

Er is op Pinterest een board met links van het Foodblogevent je vind hem hier.

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Recept broodje biefstuk met kaassaus
Bib gourmand en Es gaan niet goed samen »

Trackbacks

  1. Fetteh met een marokkaanse kruidenjasje - My CMS schreef:
    22/02/2019 om 17:06

    […] tijd nodig om beter of lekkerder te worden. En dat is wat ook Es bedacht, Es host deze maand het foodblogevent en bedacht daarom als thema ‘fermentatie’. En toen botste ik tegen mijn eigen drukke […]

  2. Een maand fermenteren - how to? - de voorbereidingen schreef:
    05/07/2016 om 15:32

    […] eindeloos zijn en fermenteren aan de basis ligt van hoe wij voeding conserveren. Esmee van Esfactory zette dit onderwerp centraal in het foodblogevent waardoor ik me een maand lang vastbijt in de […]

  3. Een maand fermenteren - how to? - de voorbereidingen schreef:
    13/01/2016 om 21:57

    […] zo gauw in zou verdiepen, want zeg nou zelf, erg aantrekkelijk klinkt het niet. Maar toen Es van Esfactory het onderwerp postte als nieuwe thema voor het maandelijkse foodblogevent, werd mijn interesse […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}