• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept broodje biefstuk met kaassaus

Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Kaas Rundvlees

Recept broodje biefstuk met kaassaus

Recept broodje biefstuk met kaassaus

Eigenlijk reis ik heel de wereld over door mijn blog. Want ook deze keer heb ik een recept uit een stad waar ik nog nooit geweest ben.
Ooit, ooit ga ik.
Naar de USA.

En dan eet ik me heel dat land door. Ja, ook de mega hamburgers moeten er aan geloven.
En een mega pizza. Een hele, hele grote.
Denk ik.
Misschien komt het ook omdat ik trek heb op dit moment.

En alle boerenmarkten die er zijn ga ik bekijken. En alles dat ik koop stuur ik op in dozen. Anders mag ik het vliegtuig niet meer in.
Misschien kan ik er beter gaan wonen. Dan hoef ik niets meer te missen.

Enfin.
Waar had ik het ook al weer over? Oh ja. Philly Cheese Steak.
Zo heet het in Philadelphia.
Maar aangezien we in Nederland wonen noem ik het ‘Broodje Biefstuk met kaassaus’.
En eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ik niet weet of het op deze manier geserveerd wordt.
Dat maakt niet uit.

Ik heb het op deze manier gemaakt. En ze zijn lekker.

Recept broodje biefstuk met kaassaus

Wat heb ik gebruikt:

  • 4 biefstukken, in hele dunne reepjes gesneden
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesneden of door een pers
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder, de scherpe variant
  • 1 verse rode peper, zonder zaadjes en zaadlijsten, in ringen gesneden
  • Ruim peper en wat zout
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • 4 broodjes (Niet al te harde broodjes)

Voor de kaassaus:

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 tot 250 milliliter melk
  • 200 gram cheddar, geraspt
  • 25 gram oude kaas of Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 theelepel witte peper

Zo maakte ik het:

De kaassaus:

  • Smelt 25 gram boter in een pannetje en roer de bloem erdoor
  • Laat de bloem een minuutje meebakken, niet laten kleuren
  • Schenk er 200 milliliter melk bij en roer totdat het indikt
  • Doe de kaas erbij en laat deze smelten
  • Breng op smaak met de witte peper en eventueel nog iets zout
  • Mocht het iets te dik zijn, schenk er nog wat melk bij

De broodjes biefstuk:

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, paprika, verse peperringen en knoflook in aan tot het zacht is
  • Voeg de gerookte paprikapoeder toe en bak dit even mee
  • Breng goed op smaak met peper en zout
  • Haal alles uit de pan en veeg hem schoon
  • Verhit wat olijfolie en / of boter in de pan en bak hierin op zeer hoog vuur de biefstukreepjes aan. Echt maar een paar minuutjes
  • Voeg dan snel het paprika, ui, peper en knoflook mengsel aan toe
  • Schep de reepjes biefstuk op een broodje en lepel er wat van de kaassaus over
  • Serveer direct

Wij aten er een koolsalade bij.

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Wat aten wij week 8
Het foodblogevent van maart 2013 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}