Recept broodje biefstuk met kaassaus
Eigenlijk reis ik heel de wereld over door mijn blog. Want ook deze keer heb ik een recept uit een stad waar ik nog nooit geweest ben.
Ooit, ooit ga ik.
Naar de USA.
En dan eet ik me heel dat land door. Ja, ook de mega hamburgers moeten er aan geloven.
En een mega pizza. Een hele, hele grote.
Denk ik.
Misschien komt het ook omdat ik trek heb op dit moment.
En alle boerenmarkten die er zijn ga ik bekijken. En alles dat ik koop stuur ik op in dozen. Anders mag ik het vliegtuig niet meer in.
Misschien kan ik er beter gaan wonen. Dan hoef ik niets meer te missen.
Enfin.
Waar had ik het ook al weer over? Oh ja. Philly Cheese Steak.
Zo heet het in Philadelphia.
Maar aangezien we in Nederland wonen noem ik het ‘Broodje Biefstuk met kaassaus’.
En eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ik niet weet of het op deze manier geserveerd wordt.
Dat maakt niet uit.
Ik heb het op deze manier gemaakt. En ze zijn lekker.
Wat heb ik gebruikt:
- 4 biefstukken, in hele dunne reepjes gesneden
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook, heel fijn gesneden of door een pers
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder, de scherpe variant
- 1 verse rode peper, zonder zaadjes en zaadlijsten, in ringen gesneden
- Ruim peper en wat zout
- scheutje olijfolie om in te bakken
- 4 broodjes (Niet al te harde broodjes)
Voor de kaassaus:
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 200 tot 250 milliliter melk
- 200 gram cheddar, geraspt
- 25 gram oude kaas of Parmezaanse kaas, geraspt
- 1/2 theelepel witte peper
Zo maakte ik het:
De kaassaus:
- Smelt 25 gram boter in een pannetje en roer de bloem erdoor
- Laat de bloem een minuutje meebakken, niet laten kleuren
- Schenk er 200 milliliter melk bij en roer totdat het indikt
- Doe de kaas erbij en laat deze smelten
- Breng op smaak met de witte peper en eventueel nog iets zout
- Mocht het iets te dik zijn, schenk er nog wat melk bij
De broodjes biefstuk:
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, paprika, verse peperringen en knoflook in aan tot het zacht is
- Voeg de gerookte paprikapoeder toe en bak dit even mee
- Breng goed op smaak met peper en zout
- Haal alles uit de pan en veeg hem schoon
- Verhit wat olijfolie en / of boter in de pan en bak hierin op zeer hoog vuur de biefstukreepjes aan. Echt maar een paar minuutjes
- Voeg dan snel het paprika, ui, peper en knoflook mengsel aan toe
- Schep de reepjes biefstuk op een broodje en lepel er wat van de kaassaus over
- Serveer direct
Wij aten er een koolsalade bij.
Geef een reactie