Recept hartig ontbijt met bladerdeeg en ei
Wanneer ik zou moeten kiezen tussen nooit meer ontbijten of nooit meer dineren, dan koos ik voor het laatste.
Ik ben een ontbijtliefhebber.
Niets beters dan de dag te starten met een goed ontbijt. In de winter graag een warm ontbijt. In de zomer kan ik gerust een hele salade klaar maken om mee te ontbijten.
En afwisseling. Ik ben nu eenmaal snel verveeld, dus bedenk ik vaak iets nieuws of anders.
Allemaal voor de lieve vrede hier in huis.
Zo ben ik.
Dit heb ik gebruikt:
- 4 plakken bladerdeeg
- 2 aardappelen, geschild en grof geraspt (op de hand of in een foodprocessor)
- 1 kleine ui, heel fijn gesneden
- 4 plakken cheddar kaas, in kleine stukjes (die uit plastic kunnen prima hiervoor)
- 4 plakken gerookt ontbijtspek, uitgebakken
- 1 eetlepel creme fraiche
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 4 kleine eieren
Zo maakte ik het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Leg de plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat
- Snij van de plakjes bladerdeeg een randje af en plak dit met water op het plakje bladerdeeg. Vouw de uiteinden om op de hoekjes. (zie foto)
- Prik met een vork de bodem van het bladerdeeg een paar keer in
- Meng in een bakje de aardappel rasp, fijngesneden ui, cheddar, creme fraiche, zout en peper door elkaar
- Leg een plakje gebakken ontbijtspek op het bladerdeeg
- Verdeel het aardappel-kaas-ui mengsel over de 4 plakjes bladerdeeg
- Maak in elk bergje aardappel-kaas-ui mengsel een holletje waar straks het ei in kan.
- Schuif de bakplaat met de bladerdeeg plakjes in de voorverwarmde oven
- Bak het bladerdeeg 25 minuten
- Haal het bakblik eruit en breek in ieder kuiltje 1 ei. Maal er eventueel nog iets peper over. Het eiwit kan wat weglopen, dit is niet erg.
- Schuif het bakblik weer de oven in en bak nog 8 tot 10 minuten, afhankelijk of je een harde of een zachte dooier wilt
- Serveer ze warm of lauw
En jullie? Wat voor type zijn jullie? Ontbijt, lunch of diner type?






Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vind. ☺️
Dit ga ik zeker maken als ik alles in huis heb