• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Aardappelen / Recept hartig ontbijt met bladerdeeg en ei

Aardappelen Echt Eten Ei gerechten Hapjes en Snacks Kaas Lunch Ontbijt

Recept hartig ontbijt met bladerdeeg en ei

Recept hartig ontbijt met bladerdeeg en ei

Wanneer ik zou moeten kiezen tussen nooit meer ontbijten of nooit meer dineren, dan koos ik voor het laatste.
Ik ben een ontbijtliefhebber.

Niets beters dan de dag te starten met een goed ontbijt. In de winter graag een warm ontbijt. In de zomer kan ik gerust een hele salade klaar maken om mee te ontbijten.
En afwisseling. Ik ben nu eenmaal snel verveeld, dus bedenk ik vaak iets nieuws of anders.
Allemaal voor de lieve vrede hier in huis.
Zo ben ik.

 

Dit heb ik gebruikt:

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 aardappelen, geschild en grof geraspt (op de hand of in een foodprocessor)
  • 1 kleine ui, heel fijn gesneden
  • 4 plakken cheddar kaas, in kleine stukjes (die uit plastic kunnen prima hiervoor)
  • 4 plakken gerookt ontbijtspek, uitgebakken
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 4 kleine eieren

Zo maakte ik het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op een bakplaat
  • Snij van de plakjes bladerdeeg een randje af en plak dit met water op het plakje bladerdeeg. Vouw de uiteinden om op de hoekjes. (zie foto)
  • Prik met een vork de bodem van het bladerdeeg een paar keer in
  • Meng in een bakje de aardappel rasp, fijngesneden ui, cheddar, creme fraiche, zout en peper door elkaar
  • Leg een plakje gebakken ontbijtspek op het bladerdeeg
  • Verdeel het aardappel-kaas-ui mengsel over de 4 plakjes bladerdeeg
  • Maak in elk bergje aardappel-kaas-ui mengsel een holletje waar straks het ei in kan.
  • Schuif de bakplaat met de bladerdeeg plakjes in de voorverwarmde oven
  • Bak het bladerdeeg 25 minuten
  • Haal het bakblik eruit en breek in ieder kuiltje 1 ei. Maal er eventueel nog iets peper over. Het eiwit kan wat weglopen, dit is niet erg.
  • Schuif het bakblik weer de oven in en bak nog 8 tot 10 minuten, afhankelijk of je een harde of een zachte dooier wilt
  • Serveer ze warm of lauw

Recept hartig ontbijt met bladerdeeg en ei

En jullie? Wat voor type zijn jullie? Ontbijt, lunch of diner type?

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept hartig ontbijt met bladerdeeg en ei
Gepost op
2013-03-11
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 26 Review(s)


2 Reacties

« Wat aten wij week 10
Win een Paaspakket bij Es »

Reacties

  1. Es zegt

    26/01/2021 om 17:01

    Leuk! Ik ben benieuwd wat je er van vind. ☺️

  2. Randall zegt

    26/01/2021 om 15:46

    Dit ga ik zeker maken als ik alles in huis heb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}