• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept Stoofvlees van paardenvlees

Echt Eten Paardevlees

Recept Stoofvlees van paardenvlees

Recept Stoofvlees van paardenvlees

Stiekem verstopt. Weggemoffeld in kant en klaar maaltijden. Omgetoverd van het één naar een ander dier op papier. Onheus behandeld.
Zo gaan wij blijkbaar om met ons eten.

Paardenvlees eten we niet. Of willen we niet eten, tenzij ze het op dubieuze wijze verstoppen in onze maaltijd. En toch is een slager hier in de buurt beroemd om zijn heerlijke worst.
Paardenworst wel te verstaan.
Hij is ook heerlijk.
Niks mis mee.

Enfin.

De supermarkt hier verkoopt het al jaren gewoon in het schap van het vers vlees. Ik kocht een kilo en wilde er iets speciaals mee doen.
Dat is was best een opgave. Want het is en blijft gewoon stoofvlees.

Ik keek eens bij Antoinette op haar blog. En daar stond een leuk recept. Maar dan had ik twee dagen ervoor al moeten beginnen. Dat ging het niet worden.

Dan maar iets als ‘Zoer Vleis’.
Ook van Antoinette.
Oh.
Een dag te laat begonnen. Ik besloot het er gewoon op te wagen en de slowcooker de hele dag aan laten staan. Ok, een uurtje of 4…

Via Twitter liet Robert Jan ook weten een recept voor ‘Zoer Vleis‘ te hebben staan. Met tijm en mosterd erin. Ik voelde me culinair en heb een beetje van het één en een beetje van het andere gedaan.

En dus hier het recept.

Ik heb gebruikt:

  • 1 kilo paardestooflappen, in blokjes gesneden
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 1,5 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 300 milliliter azijn
  • 2 grote eetlepels appelstroop
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 3 laurierbladeren
  • 400 milliliter water
  • Peper en zout, naar smaak maar wees niet te zuinig
  • Boter en olijfolie om in te bakken

Zo maakte ik het:

  • Verhit de boter met olijfolie in een braadpan
  • Bak het vlees rondom bruin aan, dit moet misschien in gedeeltes
  • Zodra al het vlees bruin is een beetje extra boter in de pan doen en daar de ui op niet al te hoog vuur glazig bakken
  • Vlees terug in de pan doen
  • Tijm, mosterd, azijn, appelstroop, kruidnagelpoeder, laurierbladeren, water, peper en zout erbij doen en het deksel op de pan leggen
  • Stoof het vlees nu 2 uren onder af en toe roeren. Dit kan in een braadpan maar ook in de slowcooker
  • Na 2 uren de ontbijtkoek boven op het vlees leggen en nog een 2 uren laten stoven onder af en toe roeren
  • Mocht het iets te droog worden iets water toevoegen
  • Roer dan alles goed door elkaar, het vlees moet helemaal uit elkaar vallen

Wij aten het met friet, appelmoes en zelfgemaakte zure mayonaise.
Hemel op aarde.

Paardenstoofvlees

Ook lekker:

  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept Stoofvlees van paardenvlees
Gepost op
2013-03-15
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)


7 Reacties

« Win een Paaspakket bij Es
Wat aten wij week 11 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}