Wat aten wij week 10
Vijf pubers in huis voor een weekend. Weet u hoeveel eten dat is? En hoe leuk ik dat vind?
Ik heb genoten.
Zondag.
Zat ik in het Okura.
Ik zat goed wat betreft eten.
Maar voor het extra grote gezin dat ik achter liet maakte ik stamppot boerenkool met worst en spekjes.
Maandag.
Aten we dat nog een keer. Dat kon, want we waren maar met zijn drieën.
Zeg mij gerust na: “Es kan ik bulk koken”.
Dinsdag.
Broccoli met kaassaus. Die ik natuurlijk zelf maak. Zoveel lekkerder. Erbij gekookte aardappelen en een karbonade voor de vleeseter en kaasburgers voor de flexitariërs onder ons.
Woensdag.
“Hello Jamie! How are you doing? Nice to have you back home where you belong!”
Oh. Nee.
Toch niet.
Want tegen de tijd dat het klaar was vond ik dat er ’te weinig groenten in zat’.
U weet toch hoe ik functioneer.
Dus bakte ik nog een bakje champignons met een rode paprika. Nog lekkerder.
Donderdag.
Kliekjesdag. Er was nog wat aardappel, broccoli en kaassaus over. En spaghetti. Eigenlijk best lekker: Opgebakken spaghetti.
Vrijdag.
Ik had stooflappen. Paardenvlees. Stooflappen van paardenvlees. Juist.
Direct ging ik naar het blog van Antoinette. Zij heeft een recept:”Stoofpot van paardenvlees / Pastisada de caval” op haar blog staan.
In Italië is het heel gewoon en ligt het daar al jaren open en bloot naast het andere vlees in de slager. Niks stiekem in de lasagne.
Jammer genoeg was het recept voor een bereiding van twee dagen.
Dat zat niet in mijn systeem.
Dus maakte ik er ‘Zoer Vleis’ van. Met friet en mayonaise.
Zaterdag.
Pizzadag. Een beetje mijn koelkast opruimen. Restjes vleeswaren. Kontjes kaas. Laatste stengel bleekselderij. U kent het wel.
Verder nog iets op het gebied van eten? Ik geloof het niet echt. Maar wel leuke projecten op komst aankomende tijd.
Ik hou u op de hoogte!
Geef een reactie