• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Wat aten wij week 12

Recepten Wat aten wij?

Wat aten wij week 12

Wat aten wij week 12

Kink in kabel. Zomaar geveld door het griepvirus. En dan te bedenken dat ik voor twee weken nog uitgebreid riep “dat ik de dans toch maar mooi ontsprong”.
Karma, zo noemen ze dat….

En dat het virus zich al sluimerend in mijn lijf had genesteld bleek toen ik mijn wekelijkse planning ging bekijken. Iedere week maak ik een planning voor de hele week. Dan maak ik een boodschappenlijst en haal voor heel de week de boodschappen.

Het was een onduidelijke lijst. Vol krassen, wijzigingen en onduidelijke aantekeningen. En wat er op dinsdag opstapel stond zal voor altijd een raadsel blijven……
(Update: na flink overleg hier thuis zijn we er toch nog achter gekomen… Yay voor mij!)

In al die jaren dat partnerlief en ik samen zijn, heb ik me nog nooit op de bank verschanst. Dit weekend heeft die primeur…
Of we dat moeten vieren, dat is een ander verhaal….

Zondag Home made kipnuggets. Met wat? Door de koorts vergeten…

Maandag Zat ik in Soestduinen. In het Hilton. Het was een leuke dag over Social Media. Voordat ik wegging had ik nog gekookt. Pasta met spinazie.

Dinsdag Partnerlief van mijn vaderland ons voorzien van heel veel courgettes. Heel veel. En ondanks dat ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen, aten we nog maar een keer pasta. À la carbonara met worstvlees en courgette. Van Jamie, dat moet gezegd worden.

Woensdag. Het zou eigenlijk kipragout met rijst, doperwten en wortelen worden. Maar eenmaal de kip gekookt kon ik geen ‘boe of bah’ meer zeggen. Snel aardappelen opgebakken en dochterlief wilde een broodje van Subway.

Donderdag. We gingen ’s avonds naar de grote prijs. En ik hoestte me een ongeluk. En in koken had ik ook geen zin. Ik had het toen al kunnen weten… Dus bakte ik nog een keer wat aardappelen. Warmde een potje rode bieten op en at snel. De grote prijs was trouwens wel erg leuk. Al die jonge mensen met talent.

Vrijdag. Met een koortsig hoofddoel snel boodschappen gedaan voor heel de week. En ondanks denksporten toch nog Surinaamse bami gemaakt. Hoe het smaakte? Geen idee. Mijn smaak en reuk zijn compleet verdwenen. Maar volgens partnerlief was het lekker. Dochterlief at de laatste sushi die ik op donderdag maakte. Ze had examenweek, dus maak ik graag wat ze lekker vind.

Zaterdag. Dat is vandaag. Ik heb vroeg in de ochtend de slowcooker aangezet met rundvlees en heel veel groenten. Straks nog wat champignons erbij en wat gebakken uien. Erbij verse aardappelpuree. Comfort voedsel voor de zieke mens…..

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


3 Reacties

« Wat aten wij week 11
Wat aten wij week 13 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.869 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}