Wat aten wij week 12
Kink in kabel. Zomaar geveld door het griepvirus. En dan te bedenken dat ik voor twee weken nog uitgebreid riep “dat ik de dans toch maar mooi ontsprong”.
Karma, zo noemen ze dat….
En dat het virus zich al sluimerend in mijn lijf had genesteld bleek toen ik mijn wekelijkse planning ging bekijken. Iedere week maak ik een planning voor de hele week. Dan maak ik een boodschappenlijst en haal voor heel de week de boodschappen.
Het was een onduidelijke lijst. Vol krassen, wijzigingen en onduidelijke aantekeningen. En wat er op dinsdag opstapel stond zal voor altijd een raadsel blijven……
(Update: na flink overleg hier thuis zijn we er toch nog achter gekomen… Yay voor mij!)
In al die jaren dat partnerlief en ik samen zijn, heb ik me nog nooit op de bank verschanst. Dit weekend heeft die primeur…
Of we dat moeten vieren, dat is een ander verhaal….
Zondag Home made kipnuggets. Met wat? Door de koorts vergeten…
Maandag Zat ik in Soestduinen. In het Hilton. Het was een leuke dag over Social Media. Voordat ik wegging had ik nog gekookt. Pasta met spinazie.
Dinsdag Partnerlief van mijn vaderland ons voorzien van heel veel courgettes. Heel veel. En ondanks dat ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen, aten we nog maar een keer pasta. À la carbonara met worstvlees en courgette. Van Jamie, dat moet gezegd worden.
Woensdag. Het zou eigenlijk kipragout met rijst, doperwten en wortelen worden. Maar eenmaal de kip gekookt kon ik geen ‘boe of bah’ meer zeggen. Snel aardappelen opgebakken en dochterlief wilde een broodje van Subway.
Donderdag. We gingen ‘s avonds naar de grote prijs. En ik hoestte me een ongeluk. En in koken had ik ook geen zin. Ik had het toen al kunnen weten… Dus bakte ik nog een keer wat aardappelen. Warmde een potje rode bieten op en at snel. De grote prijs was trouwens wel erg leuk. Al die jonge mensen met talent.
Vrijdag. Met een koortsig hoofddoel snel boodschappen gedaan voor heel de week. En ondanks denksporten toch nog Surinaamse bami gemaakt. Hoe het smaakte? Geen idee. Mijn smaak en reuk zijn compleet verdwenen. Maar volgens partnerlief was het lekker. Dochterlief at de laatste sushi die ik op donderdag maakte. Ze had examenweek, dus maak ik graag wat ze lekker vind.
Zaterdag. Dat is vandaag. Ik heb vroeg in de ochtend de slowcooker aangezet met rundvlees en heel veel groenten. Straks nog wat champignons erbij en wat gebakken uien. Erbij verse aardappelpuree. Comfort voedsel voor de zieke mens…..
Geef een reactie