Recept hazelnootpasta zelf maken
Manies.
Neuroses.
U zegt het maar en ik heb er wel een paar. “Zelf maken” is één van de hardnekkigste. Regelmatig sta ik in de keuken driftig te roeren en te mengen om dat ene zelf eens te maken.
Stelt u zich hier gelijk een pubergezicht bij voor met ronddraaiende grote, groene ogen….
En ook een partner die blij is omdat er getest moet worden. En vooral de zoete dingen zijn favoriet. En zoete dingen staan hier nu weer niet vaak op de agenda als het gaat om zelf maken.
En waarom zou je iets zelf willen maken als het gewoon in de schappen van de supermarkt ligt?
Nou, omdat ik op de eerste plaats gehoor geef aan mijn neuroses en manies. Ik bedoel: Een mens moet toch iets doen? Op de tweede plaats is het ook wel heel fijn om te weten wat er precies in je mond stopt. En in de mond van je gezin.
Dus maakte ik hazelnootpasta. Voor op brood.
En, eerlijk is eerlijk, ook zo met een lepel uit de pot.
Ik heb het zelf gezien.
En voor toetjes.
Geïnspireerd op de vele recepten die er al op Internet zijn en de voorraad van mijn keukenlade.
Dit heb ik gebruikt:
- 100 gram hazelnoten, geroosterd (goed bruin)
- 175 milliliter melk
- 30 gram melkpoeder
- 20 gram honing
- klein beetje zout
- 90 gram pure chocolade
- 70 gram melkchocolade
Zo maakte ik het:
- Doe de melk, melkpoeder, honing, zout en chocolade in een steelpannetje.
- Verwarm dit op laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
- Doe de hazelnoten en het melk-chocolade mengsel in de mengkom van de staafmixer.
- Mixer nu tot de pasta heel fijn is. Je houdt altijd iets ‘korreltjes’ van de hazelnoot, maar dat hoort zo.
- Doe de hazelnootpasta over in een schone pot.
- Zet hem in de koelkast.
Note: In het begin zal het nog wat vloeibaar zijn, dat verdwijnt wanneer de hazelnootpasta is afgekoeld.






Geef een antwoord