Recept rode linzensoep met gember
Linzen.
Ik heb een hele tijd een beetje zo’n ‘geitenwollen sokken’ idee bij deze peulvruchten gehad.
Dat heb je natuurlijk als snel wanneer je in de jaren 70 groot bent geworden.
Ooit werd er op mijn basisschool gekookt door een moeder die een veganistische levensstijl er op na hield. Niets mis mee, maar ze had een linzen maaltijd gemaakt.
Ik weet me nog goed te herinneren hoe ik met mijn vorkje in het plastic bakje aan het prikken was en me af vroeg waarom ik het niet lekker vond. De linzen waren hard en er zat een nogal zure dressing over. Sindsdien is mijn afkeer voor linzen ontstaan.
Toch kocht ik wel eens een zakje linzen. Voornamelijk voor deze soep: Rode linzensoep met merquez worstjes. En langzaam aan veranderde mijn afkeer in een voorkeur voor linzen. Ze zijn goedkoop en voedzaam. En ze zijn er in verschillende kleuren. En dat maakt ze heel divers en afwisselend.
Best lekker.
Dus langzaam aan expirementeerde ik meer met linzen. En deze soep is één van onze favorieten geworden. En daarom deel ik hem.
Zo ben ik.
Enfin.
Het recept voor deze rode linzensoep met gember:

Recept rode linzensoep met gember
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui grof gehakt
- 1 theelepel kerrie ik gebruik garam masala
- gember duim groot, geschild en in plakjes
- 1,5 liter kippenbouillon zelf getrokken of van tablet
- 200 gram rode linzen
- 1 blik tomatenstukjes 400 gram
- 75 gram macaroni
- zout naar smaak
- cayennepeper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui met de kerrie tot de ui zacht is.
- Voeg de gember, kippenbouillon, rode linzen en tomatenstukjes toe.
- Laat de soep aan de kook komen, draai het vuur zacht en laat de linzen in 45 minuten gaar worden.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Doe de macaroni erin en laat dit in 6 minuten gaar worden.
- Breng op smaak met zout en wat cayennepeper.
- Serveer warm.

Geef een antwoord