• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept zoute karamel popcorn

Echt Eten Hapjes en Snacks Zoet, zoeter, zoetst

Recept zoute karamel popcorn

Recept zoute karamel popcorn

Manies. Ik heb ze. Met vlagen.

Pinterest is er ook één van. Vooral op een regenachtige dag kan ik uren kijken naar alle prachtige ‘Food Foto’s’. Dat ik soms ernstig trek krijg hoef ik eigenlijk niet te vermelden.

En soms is er dan zo’n receptje waarbij ik opspring om het te maken. Zo ook van Sally. Die woont volgens mij in haar oven. Zij maakte popcorn met karamel en pindakaas.
Typisch Amerikaans.
Kinderen worden daar geboren met in de ene hand een pot pindakaas en in de andere een potje jam. En hun eerste woordje is niet ‘mama’ maar ‘peanutbutter jelly’.
Echt.

En ik had daar ineens trek in. Zoute en zoete popcorn. Omdat popcorn best een gezonde snack is.
Zonder toevoegingen.
Maar dat vergeten we voor het gemak maar even.

Ik ging de keuken in. Popte de popcorn en volgde het recept. En dat ging niet helemaal zoals het moest. Hier in Nederland hebben wij andere maten en ook zijn onze zakken popcorn niet zo groot.

Dus ging ik de volgende dag weer de keuken in met mijn aangepaste recept.

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 zak popcorn (zout) voor in de magnetron
  • 125 gram gezouten pinda’s
  • 60 gram suiker
  • 75 gram honing
  • 50 gram pindakaas
  • 20 gram boter

Zo heb ik het gemaakt:

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier. (Hier gaat de popcorn op afkoelen)
  • Pop de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Doe de popcorn over in een grote schaal (haal de niet gepofte maiskorrels eruit!) en strooi er de pinda’s over.
  • Smelt in een pannetje de suiker en honing en laat het aan kook komen.
  • Laat het suiker – honing mengsel ongeveer 2 tot 3 minuten koken tot het karamel is. Draai dan direct het vuur uit.
  • Schep de pindakaas en de boter bij de karamel en roer tot het opgelost is. Heet! Heet! Heet!
  • Giet de karamel – pindakaas mengsel over de popcorn. Heet! Heet! Heet!
  • Schep nu alles goed door elkaar met een lepel.
  • Zodra alles goed gemengd is de popcorn in één laag op het bakpapier uitspreiden en laten afkoelen.

 

Recept zoute karamel popcorn

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept zoute karamel popcorn
Gepost op
2013-04-29


Reageer

« Wat aten wij week 17
Wat aten wij week 18 »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}