Recept zoute karamel popcorn
Manies. Ik heb ze. Met vlagen.
Pinterest is er ook één van. Vooral op een regenachtige dag kan ik uren kijken naar alle prachtige ‘Food Foto’s’. Dat ik soms ernstig trek krijg hoef ik eigenlijk niet te vermelden.
En soms is er dan zo’n receptje waarbij ik opspring om het te maken. Zo ook van Sally. Die woont volgens mij in haar oven. Zij maakte popcorn met karamel en pindakaas.
Typisch Amerikaans.
Kinderen worden daar geboren met in de ene hand een pot pindakaas en in de andere een potje jam. En hun eerste woordje is niet ‘mama’ maar ‘peanutbutter jelly’.
Echt.
En ik had daar ineens trek in. Zoute en zoete popcorn. Omdat popcorn best een gezonde snack is.
Zonder toevoegingen.
Maar dat vergeten we voor het gemak maar even.
Ik ging de keuken in. Popte de popcorn en volgde het recept. En dat ging niet helemaal zoals het moest. Hier in Nederland hebben wij andere maten en ook zijn onze zakken popcorn niet zo groot.
Dus ging ik de volgende dag weer de keuken in met mijn aangepaste recept.
Dit heb ik gebruikt:
- 1 zak popcorn (zout) voor in de magnetron
- 125 gram gezouten pinda’s
- 60 gram suiker
- 75 gram honing
- 50 gram pindakaas
- 20 gram boter
Zo heb ik het gemaakt:
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Bekleed een bakblik met bakpapier. (Hier gaat de popcorn op afkoelen)
- Pop de popcorn volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
- Doe de popcorn over in een grote schaal (haal de niet gepofte maiskorrels eruit!) en strooi er de pinda’s over.
- Smelt in een pannetje de suiker en honing en laat het aan kook komen.
- Laat het suiker – honing mengsel ongeveer 2 tot 3 minuten koken tot het karamel is. Draai dan direct het vuur uit.
- Schep de pindakaas en de boter bij de karamel en roer tot het opgelost is. Heet! Heet! Heet!
- Giet de karamel – pindakaas mengsel over de popcorn. Heet! Heet! Heet!
- Schep nu alles goed door elkaar met een lepel.
- Zodra alles goed gemengd is de popcorn in één laag op het bakpapier uitspreiden en laten afkoelen.

Geef een antwoord