Wafels volgens Pip Foods
Foodbloggers zijn een beetje typische mensen.
Ik niet, natuurlijk.
Ik ben compleet normaal.
Geen obessies met betrekking tot eten. Koken doe ik zoals iedereen en mijn gezin vraagt gewoon zelf om zoveel mogelijk afwisseling in eten.
Echt.
Kijk, Foodbloggers.
Die bakken, koken, raspen en schrijven zich een slag in de rondte. Ik geloof serieus dat ze een half continent kunnen voorzien van alles dat er gemaakt wordt.
Ik niet, natuurlijk.
Ik heb geen obsessie met eten en koken. Dat ligt allemaal aan mij gezin.
Ik wordt gedwongen.
Foodbloggers hebben ook een eigen groep op Facebook. (Ben je een er ook één? Schroom niet om me even een seintje te geven)
Daar worden de belangrijke vragen ‘des levens’ gesteld. “Wat eten we vandaag?” “Wat is jouw stockvoorraad?” “Wie gaat er naar Taste Amsterdam?” en meer van deze gewichtige vragen.
Ook andere zaken zoals de ‘Foodblog Swap’ zijn hier belangrijk. Hier kook je een recept van een ander blog. En iemand anders kookt een recept van jouw blog. Mireille (leuk en lief mens) maakte mijn tortilla’s haar blog kun je vinden op Eitje Kookt.
Ik kreeg het blog van Patricia toegewezen (Pip Foods) en koos voor de knapperige wafels uit haar recepten.
Dit heb ik gebruikt:
- 300 gram bloem
- een halve theelepel zout
- 3 eieren
- 100 milliliter water
- 100 milliliter melk
- 500 milliliter slagroom
Zo maakte ik ze:
- Verwarm je wafelijzer goed voor. Ik kwam erachter dat hij echt op de hoogste stand moest, in tegenstelling tot mijn eigen wafel recepten (hier en hier).
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Ik deed het met een gewone garde, maar met de handmixer gaat het nog sneller
- Giet nu zoveel beslag in het ijzer zodat het beslag de randen van de vorm van de wafels raken
- Klap het ijzer dicht en bak de wafels een aantal minuten bruin en krokant
- Snijdt de hartjes los van elkaar en beleg ze met kaas en ham en dek af met een ander wafelhartje
- Leg de wafel hartjes terug in het wafelijzer en bak ze nog even tot het kaas gesmolten is
- Serveer de wafels warm
Ik serveerde er ‘iets’ bij dat ik van Kay (Kayotic Kitchen) heb gekregen. Ik laat nog wel even weten wat het is… *grijnst*
Ja, ik ben me er van bewust dat de foto ‘off’ is…. Maar ja, de wafels waren al op en toen zag ik het pas… Het is een zwaar leven hoor, Foodblogger zijn…
Geef een reactie