Wat aten wij week 14
Verschrikkelijk hoestbuien.
Dat is nog het enige waar ik last van heb.
Voor de rest ben ik er bijna weer.
Ik zoek alleen nog even uit waar mijn energie is gebleven….
Dat is zomaar verdwenen….
Zondag. Eerste Paasdag. Kipvleugels (hier staat het recept voor een snelle marinade) uit de oven met gebakken aardappelen en een salade. En voor partnerlief en mij lamskoteletten in plaats van kip.
Maandag. Nog een keer kipvleugels uit de oven met gebakken aardappelen en een salade. Dat komt omdat we maar liefst twee extra eters hier hadden. En ik absoluut geen inspiratie had. En iedereen vind dat lekker, dus dan is de keuze snel gemaakt.
Dinsdag. Gekookte aardappelen, bloemkool met kaassaus en een saucijs. Ik was weer de leukste moeder en partner van het heelal…
Woensdag. Een heerlijk dagje met Simone gehad. Wontons gemaakt en ba pao’s. En natuurlijk gewinkeld in de supermarkt.
En bij de Turkse supermarkt had ik een Turks brood meegenomen. Te veel voor de lunch alleen, dus aten we ’s avonds een broodje met biefstuk en rucola.
Donderdag. Voor het eerst sinds tijden had ik echt zin om weer in de keuken te staan. Ik maakte Foe Yung Hai met garnalen (niet voor partnerlief) en kip. Een geslaagd recept.
Vrijdag. Pizzadag. Op verzoek van de pubers en oppaskind. Dunne pizza’s willen ze tegenwoordig. Ik hou meer van een iets dikkere bodem en deeg dat net wat meer water bevat dan het basis deeg dat hier staat.
Zaterdag. Cordon blue, gebakken aardappelen en sperziebonen. De cordon blue maak ik zoals ik schnitzels maak, alleen vul ik ze nog met ham en kaas.
Niet een heel bijzondere week. En ik hoop van harte dat ik snel weer mijn potje met energie terug vind.
Het recept voor de Foe Yong Hai staat op mijn lijstje. Die houden jullie tegoed van mij.
Geef een antwoord