Wat aten wij week 15
Cute, cute cute hè? Humphrey.
Ons rode ‘zorgen katertje’. Hij kreeg het niet voor elkaar om tussen zijn broers en zussen een plekje te vinden om melk te drinken.
Dus krijgt hij van ons flesjes. En ja, dat is schattig.
Even had ik een flashback van alle nachtvoedingen van dochterlief. Maar dat is een voordeel met kittens, die worden wat sneller groot dan mensen baby’s.
Niet echt een foodfoto, maar dat mag wel een keertje.
Enfin.
Het wekelijks overzicht van wat er op tafel stond:
Zondag. Spaghetti met zalm en garnalen. Voor partnerlief een schnitzel erbij. Die is niet zo ‘vissig’.
Maandag. Comfort food.
Het wilde nog niet echt lente worden…
Kipragout met witte rijst en doperwten en wortel.
Ja, uit glas.
Dat hóórt.
Echt.
Dinsdag. Kay. U weet wel, zij die het niet kan laten snel een foto te posten op Facebook of Twitter om mij het water uit mijn mond te laten lopen. Ze is echt aardig hoor.
En we teuten wat af.
Maar ja, dat ene scherpe randje.
En dus maakte ik haar stamppot bietjes. Want ik was daar nieuwsgierig naar geworden.
Een welkome afwisseling in mijn repertoire.
En een blijvertje.
Woensdag. Op dinsdag had ik al een bouillon getrokken van een stuk ossenstaart. Ik maakte er soep van. Erbij een flammkuchen.
Donderdag. Ik had er weer eens helemaal zin in. Dat hele pittige, zurige vindaloo. Met boterige rijst. Ik ben bang dat ik dat wel twee keer per week kan eten.
Vrijdag. Snackdag.
Ik maakte hamburgers. Home made natuurlijk. Hier staat het recept voor de broodjes. Het zijn wel veel broodjes (16 stuks, maar liefst) maar ze vriezen heel goed in. En dat is handig voor een volgende keer.
Zaterdag. Had ik weer een fantastische dag in Nootdorp met Alexandra en Simone. Workshop Foodstyling en Foodfotografie. Straks ga ik mijn camera uitlezen. Ik ben heel benieuwd! Bij thuiskomst maakte ik snel gebakken aardappelen, rode kool uit pot en een biefstuk.
Geef een reactie