Wat aten wij week 16
Zondag. Ajam ketjap, witte rijst en pittige sperziebonen. Het was een week in het teken van de bonen.
Maandag. Zoals dat wel vaker gaat. “Hetzelfde als gisteren.” En dat is heus niet erg. Het past juist goed in de huidige tijd van crisis en niets weggooien.
Dinsdag. Spaghetti met tomatensaus en mini gehaktballetjes. Heel simpel. Met een blik gepelde tomaten, kruiden en kleine gehaktballetjes. Gemaakt van het gehakt dat ik over had van de ‘Hamburger Vrijdag’.
Woensdag. Tartiflette. Met geroosterde spruitjes. Iedereen weet hoe bang ik ben dat mijn gezin te weinig groenten binnenkrijgt.
The horror.
The horror.
Donderdag. De bedoeling was enchilada met gehakt en bonen. Maar ik zag ineens dat een pakje taco’s zich hadden verstopt in mijn kast. Bang voor de oven, denk ik. En omdat ik niets weggooi heb ik ze gevangen.
“If you can’t stand the heat, get out of the kitchen”. En in onze maag.
*sprak zij teder*
Vrijdag. Weer zo’n dag dat iedereen mijn schema in de war brengt. Ik wilde shoarma maken. Maar puber 1 en puber 2 wilden een diepvries pizza uit de supermarkt. (Ik kan amper mijn tekst zien vanwege de tranen….) En toen had ik geen enkele zin om voor ons twee nog pita brood te bakken. Dus sneed in de karbonades niet in reepjes, maar bakte ze gewoon. Erbij gekookte aardappelen en sperziebonen.
Eerlijk is eerlijk: Best lekker een keer Hollandse pot ‘AVG’.
Zaterdag. Gnocchi. Op mijn manier dan he? Ik wil geen oorlog uitlokken met de Italianen. Stel je voor zeg! Stiekem ben ik namelijk wel eens bang dat er onverwacht een Italiaan op mijn site kijkt. Hem vertaald met Google (the horror alleen al…) en dan ziet dat ik hun cultuurgoed te grabbel gooi.
En nu ik toch bezig ben. Erbij scaloppa.
Op mijn manier.
En sla. (Griekse, niet verder vertellen!)
Geef een antwoord