Komkommer salade met olijven en munt
Olijven. Niemand behalve ik eet ze hier in huis. Het begint vaak al met “Ik ruik olijven! Bah!”
En natuurlijk doe ik net alsof ik het niet hoor.
Onverstoorbaar.
Daar ontwikkel je een talent voor.
Enfin.
Gisteren besloot ik weer eens een salade te maken. Met olijven.
He-le-maal voor mij, alleen.
En omdat mijn munt zo prachtig groeit buiten, besloot ik dat ook te gebruiken.
En een rode verse peper.
Maar dat zou ik zelfs nog op een boterham leggen.
Mijn leven zou niet kunnen bestaan zonder pepers. Ik doe overal een pepertje door. Jus, erwtensoep en de pastasaus. Het is erfelijk. Mijn tante eet ze als snack. Die hele kleine gemene hete rawits. Gewoon een handje voor bij de TV.
En zo gaat dat in families, dat wordt als ‘gewoon’ gezien.
Enfin. Ik doe dus overal peper doorheen. En gelukkig is gezin daar dan wel weer aan gewend.
Ook door de salade. Dus hier het recept, voor zover je het een recept kunt noemen…..
Dit heb ik gebruikt: (voor 1 of 2 personen)
1 komkommer, overlangs in 4 gesneden en zaadlijsten verwijderd
handje vol zwarte olijven, zonder pit en grof gehakt
paar blaadjes munt, fijn gesneden
1/2 rode peper, eventueel ontdaan van zaden en zaadlijsten en in ringetjes gesneden
1 eetlepel citroensap
(zee)zout
flink wat gemalen verse peper
paar drupjes olijfolie
Zo maakte ik het:
Ik durf het eigenlijk niet op te schrijven…..
“Meng alles door elkaar, breng op smaak met peper en zout en druppel de olijfolie erover”.
Ja. Dat is het.
Geef een reactie