• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Recept Kaas Uien broodjes

Brood Echt Eten Foodblogswap Hapjes en Snacks Kaas Lunch Recepten

Recept Kaas Uien broodjes

Recept Kaas uien broodjes

Deze keer deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Dit initiatief komt uit een groep Foodbloggers op Facebook. Ik bakte al eens wafels voor dit event. En deze keer kreeg ik het blog van niemand minder dan Pauline!

Pauline bakte al eens mijn pitabroodjes. Heel lang geleden dus vind ik het nu leuk om eens iets van haar blog te maken.

En dat was nog best lastig. Pauline heeft heel veel recepten. Van hartige broodjes tot zoete chocolade tarwe koekjes. En weer terug. Dus heb ik me suf gezocht. Ik wilde eerst de limoen-munt limonade maken. Maar vond het weer er nog niet echt geschikt voor. Ik heb nog even getwijfeld over Nieuwjaarsrolletjes, maar ja, het is per slot al mei.

Pauline en ik komen uit dezelfde streek, ok bijna dan, in Nederland. We zijn verbonden door onze roots, zeg maar.

Uiteindelijk koos ik voor de Kaas Uien broodjes. Omdat ik zeker weet dat die hier wel in de smaak zullen vallen.

Recept Kaas Uien broodjes

Dit heb ik gebruikt: (voor 8 bolletjes)

  • 350 gram bloem
  • 3 gram gist (of iets meer, de weegschaal wilde niet meewerken..)
  • 250 gram lauw warm water
  • 5 gram zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de vulling van de broodjes:

  • 2 uien, in halve ringen gesneden (Pauline gebruikte er 3, maar die van mijn waren groter denk ik.)
  • 1 theelepel gedroogde tijm (bij gebrek aan verse)
  • Gemalen zwarte peper (dat gebruikte Pauline niet, maar ik wel)
  • Beetje boter om de uien in te bakken
  • Flink wat geraspte kaas

Zo maakte ik het:

  • Kneed het deeg. Meng hiervoor het bloem met de gist en giet er het water erbij. Roer het water erdoor zodat er een rommelige bol met deeg in de kom zit.
    Laat dit 5 minuten staan.
  • Strooi het zout op het deeg, doe er de eetlepel olijfolie bij en kneed het deeg tot je er een vliesje van kunt trekken. (Het blijft een beetje plakkerig, maar met ingevette handen gaat het prima)
  • Doe het deeg in een ingevette kom en dek hem af met plastic, douchemuts of vochtige doek. Laat het een uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
  • Bak ondertussen de uien in wat boter met de tijm. Maal er aan het eind de zwarte peper over. Laat het uienmengsel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor 200 graden Celsius.
  • Verdeel het deeg in 8 stukjes. (Het blijft een beetje plakkerig, maar met ingevette handen gaat het prima)
  • Leg ze op een bakplaat en dek ze af met wat ingevet plastic folie of een vochtige doek. Laat ze 10 minuten staan.
  • Vet de palm van je hand in met wat olie en druk hiermee een kuiltje in de broodjes.
  • Vul de ontstane kuiltjes met wat ui en leg er flink wat geraspte kaas op.
  • Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten gaar. (Pauline deed er 20 minuten over, maar toen waren ze bij mij nog wat aan de bleke kant. Andere oven. De laatste 5 minuten heb ik de hete lucht aangezet om ze iets bruiner te maken.)

Pauline, het was onwijs leuk om eens van jouw blog te koken! En deze broodjes waren op voordat ik er erg in had. Een blijvertje dus!

Recept Kaas uien broodjes

Ook lekker:

  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept Kaas uien broodjes
Gepost op
2013-05-21
Voorbereidingstijd
1H10M
Kook tijd
25M
Totale tijd
1H35M
Gemiddelde waardering
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)


6 Reacties

« Wat aten wij week 20
Es blikt eens kritisch terug »

Reacties

  1. Es zegt

    20/01/2017 om 14:52

    Hi Trudy,
    Dat kan heel prima! Bak ze even 5 minuten korter en de volgende dag 10 minuutjes op 200 graden. Ik wens je heel veel plezier met de babyshower en de kaasbroodjes!
    Liefs,

    Es

  2. trudy zegt

    17/01/2017 om 15:15

    lijkt me heerlijk! ga ze van de week ook maken voor een babyshower! 😀
    Alleen een vraagje, zal ik ze dan eerst voorbakken 15 min? zodat ze klaar zijn en dan met de dag zelf weer in de over voor 10 min ofzo?

    gr trudy

  3. Es zegt

    13/01/2017 om 17:40

    Ik deed het ook omdat mijn dochter ze in bulk kocht! Toen besloot ik ze zelf te maken. ☺
    Veel plezier ermee!

  4. Ohmydish zegt

    13/01/2017 om 17:39

    Ik heb deze broodjes wel eens in de supermarkt gekocht maar nog nooit zelf gemaakt, goed idee !

  5. Es zegt

    26/01/2016 om 16:15

    Thank you for your commpliment and comment! Have fun with the recipe! 🙂

  6. Operation Cooking zegt

    26/01/2016 om 15:33

    I am gonna try them tonight as well. They look delicious!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}