Wat aten wij week 20
Het overkomt me niet zo snel, maar deze week een echte misser op kookgebied. En ik ken geen schroom dus vertel ik het gewoon…
Zondag: Werden wij uitgenodigd om bij mijn vader en zijn partner te komen eten. We aten daar eend in sinaasappel, aubergines uit de oven en korianderrijst. En een heel machtige pudding met karamel toe.
Maandag: Gekookte aardappelen, rode bietjes en een speklapje.
Dinsdag: Gyros, witte rijst, tzatziki en komkommer salade.
Woensdag: Frietjes, tzatziki en salade.
Donderdag: Enchilada’s met kip en witte saus uit de oven.
Vrijdag: Nou, dat was een gedenkwaardig dag. Ik las op het blog van Paul een recept voor tomatenrijst. En dat leek me eigenlijk wel wat. Nu ben ik een rijst purist. Rijst moet je koken. En eventueel de volgende dag opbakken, maar voor de rest kom je er niet aan.
Ik had het eigenlijk kunnen weten. Het was ronduit *niet lekker*.
En dat is een understatement.
Ik denk dat het zuur van de tomaten iets doet met de rijst.
Gevolg: Papperige rijst met harde korreltjes. En de smaak was laf. Ondanks de chilipeper en gerookte paprikapoeder…
Tot overmaat van ramp had ik ook nog een blikje bamboescheuten bij de sperziebonen gedaan. Wat er precies is gebeurd weet ik niet maar ze smaakten naar leukopor….
Echt.
Dus schilde partnerlief aardappelen en ik bakte ze op. De gehaktballetjes waren wel lekker.
Pluspunt van deze culinaire miskleun.
Zaterdag: Samen met vriendinlief en kids keken we het Eurovisie Songfestival. Een grote pan tomaten soep en broodjes erbij. (Ik mocht geen kippensoep meer maken….)
Verder nog nieuws?
Nou, het Bazaar kookboek is uit! En mijn trouwe lezer weet hoe graag ik daar kom. Hij is hier te bestellen. Sabina kookt. Met prachtige foto’s van Simone. Ik kan niet wachten tot ik erin mag bladeren!
Geef een reactie