Recept Bombay aardappelen met feta uit de oven
Jamie.
U kent hem wel. Met zijn olijfolie en specerijen.
Hij woont hier al jaren.
Niet alle recepten heb ik gemaakt uit zijn boeken. En eerlijk: Niet alles is evengoed gevallen hier bij het gezin.
Maar sommige zijn blijvertjes.
Zoals deze.
En zo gaat dat, ik maak er uiteindelijk zelf iets van omdat ik dan net niet dit of dat in huis heb. En omdat ik commentaar krijg op sommige ingrediënten.
Vooral citroen valt slecht hier.
Dus moet ik roeien met de riemen die ik heb.
Voor deze pittig gekruide aardappelen heb je even wat voorbereiding nodig. Eenmaal klaar kun je de ovenschaal wegzetten en een uurtje voordat je gaat eten in de oven zetten. Ik maak hem dan vaak ook al in de ochtend. Heb ik heerlijk de dag voor mezelf.
Voor de was, de ramen, onkruid wieden enzo.
U weet wel.
Nuttige dingen.
Recept Bombay aardappelen met feta uit de oven

Recept Bombay aardappelen met feta uit de oven
Ingrediënten
- 4 enkele kipfilets in blokjes gesneden
- 4 tenen knoflook door de pers
- 2 eetlepels scherpe kerrie poeder, zoiets als garam masala
- 2 theelepels gember poeder djahé, te vinden in de supermakrt bij de buitenlandse producten
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels bruin of zwart mosterdzaad
- 1 theelepel cayennepeper of meer naar smaak
- een bakje cherry tomaten de tomaatjes doormidden gesneden
- 200 gram feta grof verkruimeld
- 1 kilo aardappelen geschild en in medium grote blokjes gesneden
- een emmertje Griekse yoghurt 1 kg
- 2 grote komkommers geraspt en uitgelekt in een zeef
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
- eventueel gehakte peterselie of koriander om mee te garneren
Instructies
- Note: het is handig de aardappelen even voor te koken, minuutje of 6
- Schep 250 gram yoghurt uit de emmer en doe dit in een schaal.
- Doe de helft van de knoflook (2 tenen), 1 eetlepel kerrie poeder, 1 theelepel gember poeder, kipfilet, peper en zout bij de yoghurt. Roer dit goed door elkaar. Dek het af en laat het marineren.
- Meng de geraspte en uitgelekte komkommer en de andere 2 tenen knoflook door de rest van de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie.
- Rooster in een pan de kerrie poeder, gember poeder, gemalen koriander, mosterdzaadjes en cayennepeper een minuutje of 3 tot er een sterkere geur van af komt.
- Laat het specerijenmengsel even afkoelen en giet dan een flinke scheut olijfolie erbij.
- Meng de aardappelblokjes met de specerijen met olijfolie tot alle aardappelblokjes bedekt zijn.
- Spreid de aardappelblokjes in een laag in een brede ovenschaal. Strooi er iets zout op.
- Schep de gemarineerde kipfilet erop met de aanhangende yoghurt.
- Leg de halve tomaatjes tussen het gemarineerde kipfilet.
- Brokkel de feta over de ovenschotel.
- Nu kan de ovenschaal afgedekt in de koelkast bewaard worden tot later of in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) schuiven. Bak de ovenschotel af in 45 tot 60 minuten.
- Serveer met de komkommer in yoghurt. En garneer de ovenschotel eventueel met gehakte peterselie of koriander.






Ze gaan er rauw door. Het zijn kleine stukjes. Die worden goed gaar in die tijd in de oven.
Dank voor je reactie! Altijd leuk!
Lijkt me heerlijk! Moet de kipfilet eerst gebakken worden of meng je hem rauw door het yoghurtmengsel?