• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Es op de mandoline

Es vertelt, bespreekt en neemt waar

Es op de mandoline

Es op de mandoline

Deze keer niet ‘Lien op de Mandoline’, maar ‘Es op de Mandoline’.
En nee, het gaat deze keer niet over muziek.

Ooit, ooit, lang geleden had ik er één. Een hele uitgebreide. Met kwaliteits-mesjes enzo. En ik was blij.
Heel blij.

En aangezien ik de ‘alles zelf maken’ visie had aangenomen, besloot ik zelf frieten te snijden. Met mijn nieuwe, vlijmscherpe mandoline. Extra grote aardappelen aangeschaft en snijden maar.

Nu kan het zijn dat het aan mij ligt. Maar als een warm mes door boter.
Door mijn vingers. “Ik maak lange frietjes van mijn vingers”, zeg maar.
En eerlijk is eerlijk: Het deed niet eens zeer. Zó goed waren die mesjes….

Ik weet me alleen nog het weeïge gevoel te herinneren en dat ik op de bank moest liggen. De bloedtoevoer naar mijn hand afknijpend. Wat ik uiteindelijk heb gegeten weet ik niet meer. Maar ik weet zeker dat het geen friet is geweest.

Hij is achter in de kast gesmeten. En bij de eerstvolgende verhuizing weggegooid.

En toen miste in dat ding redelijk vaak. Het staat zo mooi om gelijke plakjes of gelijke ‘julienne’ gesneden staafjes te hebben.
Dus ging ik een bij het Kookpunt kijken. Een grote winkel vol met kookspullen. Een ‘echte winkel’ met een mooie ruim gesorteerde webwinkel. Ze hebben pannen van oa Fissler en De Buyer, foodprocessors en keukenmachines (oa KitchenAid en Magimix), natuurlijk de Big Green Egg. Een winkel waar iedere Foodie zijn culinair hart kan ophalen.

En ik ben niet meer zo heel onhandig. En ik gebruik het beschermkapje., dat scheelt een slok op een borrel.
Ik schaaf en snij er tegenwoordig lustig op los. Radijsjes, komkommer, tomaten, wortel en alles wat maar een beetje te snijden/ schaven valt.

En zo dun, dat je er doorheen kunt kijken. Kijk, dan ziet het er nog eens uit als ‘hogere snijkunst school kunst’.

Ik ben er blij mee. Maar bewaar hem wel in het doosje.
‘Just in case..’

Radijs plakjes (1 van 1)

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Rucola salade met sinaasappel
Recept Ciabatta zelf maken en bakken »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}