Geroosterde zoete aardappelen uit de oven recept
Zal ik iets opbiechten?
Ik hou van mijn oven. En van mijn vaatwasser.
Wanneer één van hun overlijdt dan begraaf ik mezelf ernaast. Echt.
Zodra ik de knop van mijn oven aanzet en het licht floept aan, dan danst mijn hart. Wanneer het water in de vaatwasser begint te lopen, dan wordt ik warm van binnen.
Ik kan niet zonder ze. Ik poets ze, aai ze en maak complimentjes tegen ze. Ja, ik hou van ze.
En mijn gezin ook. Het is niet niks hoor, samenleven met een Foodblogger. Vreselijk gevarieerd eten. Ochtenden in etenslucht zitten omdat er getest moet worden. Nog niets opeten, want ‘het moet nog op de foto’. En tegen de tijd dat ze het wel mogen opeten, is het koud. Rondslingerende kookboeken en magazines. Geen ruimte op het aanrecht om je boterham te smeren. Erger: geen ‘gewoon’ brood want er is brood gebakken. En nooit zomaar iets uit de koelkast pakken, want misschien heeft het al een bestemming.
Zwaar leven.
Enfin.
Ik zag zoete aardappel liggen. Ook wel bataat genoemd.
En ik kocht ze. Natuurlijk.
En ik maakte er ovenfriet van.
Lekker.
En dat vond gezin gelukkig ook.
Dit heb ik gebruikt (2 pers.):
- 2 grote zoete aardappelen
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 cayennepeper
- beetje grof zout
- Olijfolie
- flink vers gemalen peper
Zo maak ik het:
- Verwarmd de oven voor op 200 graden Celsius
- Schil de aardappelen en snijdt ze in frietjes
- Leg de aardappelen in 1 laag op een bakblik (bekleed met bakpapier)
- Strooi de knoflookpoeder, cayennepeper en zout over
- Besprenkel de aardappelen met wat olijfolie en meng alles even met je handen zodat ze allemaal wat olijfolie en kruiden hebben
- Zet ze in de oven en bak zze in 40 tot 45 minuten gaar
- Haal de ze uit de oven en maal er flink wat zwarte peper over
- Serveer direct

Geef een antwoord