• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Foodswap / Hou vast dat vakantiegevoel Foodswap

Foodswap

Hou vast dat vakantiegevoel Foodswap

Hou vast dat vakantiegevoel Foodswap

Nog even en dan beginnen de vakanties weer. En ik dacht dat het leuk zou zijn om de vakantie in te gaan met een missie:

“Hou vast dat vakantiegevoel”

Op vakantie ga je op zoek naar producten en voorwerpen die je na je vakantie swapt. Om na je vakantie nog een leuk pakket te ontvangen. Natuurlijk mogen thuisblijvers ook mee doen. Of je kiest een land dat je als thema gebruikt.

Hier de zeven opdrachten:

  1. Zoek drie lokale producten die gegeten kunnen worden. Denk er wel even over na of ze goed houdbaar zijn. Voor de thuisblijvers: Je kunt ook online op zoek gaan naar producten van je fictieve vakantieland.
  2. Koop een magazine/ kookboek uit het land waar je op vakantie bent. Zoek een recept eruit en stuur zo veel mogelijk ingrediënten mee, zodat je Swaptoffer het zelf kan maken. (Stuur ook het magazine / kookboek mee!)
  3. Zoek iets dat niet eetbaar is, maar wel eten uitbeeld. Denk aan koelkast magneten in de vorm van eten, gehaakte cupcakes etc.
  4. Zoet! Een zakje snoepjes, een reep chocolade, een candybar of iets dat je ziet en onweerstaanbaar zoet is. Denk ook hier om de houdbaarheid.
  5. Een recept uit je vakantieland. Je lievelings eten. Sluit minimaal 1 ingrediënt bij. Maar bij de Foodswap geldt de regel ‘Less is more’ niet… *wink*
  6. Zoek een weblog/ site van je vakantiebestemming. Zoek een recept maak/ kook/ bak het en stuur het op. Voeg ook het recept toe voor je Swaptoffer.
  7. Vakantie maakt dorstig. Sluit iets bij dat je kunt drinken. Dat kan iets met of zonder alcohol zijn. Een siroop of een likeur. Wel iets uit je (fictieve) vakantieland.

PS. Nederland is ook een heel mooi vakantieland he? Dus dat kun je ook kiezen.

 

Pakket versturen: Vrijdag 30 augustus 2013

Hieronder nog eens de uitleg en aanwijzingen voor de FoodswapNL:

(Goed lezen aub) (Om te voorkomen dat er onduidelijkheid is over het ‘hoe en wat’ van deze foodswap):

  • Het is de bedoeling dat je een compleet pakket maakt met alle onderdelen van het thema (1 tot en met 7)
  • Begin op tijd met het samenstellen van je pakket. Je ‘Swaptoffer’ maak ik aan je bekend vlak voor de verzenddatum. Je pakket zal dan wel zo’n beetje verzendklaar staan. Dit is om te voorkomen dat mensen afhaken en er Swappers zijn die wel iets opsturen, maar niets ontvangen.
  • Iedereen mag meedoen. Zolang je maar van koken/ bakken/ eten/ recepten houdt en je een pakket opstuurt. Voor bloggers is het extra leuk omdat je weer iets nieuws hebt om over te bloggen, maar ook mensen zonder blog zijn van harte welkom.
  • Inschrijven doe je door mij een mail te sturen of via het contactformulier. Vermeld je naam, achternaam, adres, emailadres en eventueel je Twitternaam en/ of weblog.
  • Schrijf je niet in wanneer je geen tijd hebt of niet aan de voorwaarden kan voldoen
  • De mensen worden aan elkaar toegewezen via een carrousel systeem, dus je stuurt je pakket naar iemand en diegene stuurt weer naar iemand anders. (Hiermee kun je er vrolijk op los Twitteren of bloggen, want niemand weet naar wie het gaat.)
  • Een pakket versturen kost Euro 6,75 en daarbovenop komen de kosten van je ingrediënten, besef dit goed!
  • Verpak je spullen goed. Eventuele vloeistoffen kun je in een extra diepvrieszakje doen, mocht het gaan lekken
  • De bedoeling van de Foodswap is dat je een pakket samenstelt waarvan de ontvanger blij wordt en zelf inspiratie uit kunt halen.
  • Het is geen wedstrijd waar iemand ‘de beste’ kan zijn. Het gaat echt alleen om een leuk pakket te maken en te krijgen.
  • Schrijf op je pakket dat de postbode het onder geen beding terug mee mag nemen, maar aflevert bij de buren. Dit om te voorkomen dat je spullen staan te bederven op het postkantoor.
  • Ieder pakket dat je verstuurd krijgt een Track and Trace nummer, controleer daar je pakket. Ik heb al heel wat verstuurd en er is nog nooit iets zoekgeraakt.
  • Verpak je pakket goed. Plak het goed dicht met tape. En verpak breekbare dingen extra goed.
  • Schrijf (ergens) op de doos je postcode met huisnummer als afzender.
  • Het leukst is wanneer de ontvanger pas weet van wie het pakket afkomstig is wanneer het uitgepakt wordt. (Uitzonderingen daargelaten) Zo wordt het nog spannender en kun je met gerust hart Tweeten met de hashtag (#foodswapNL), Bloggen of FB-en over de dingen die je aan het maken bent en je producten.
  • De datum waarop het verstuurd wordt: Het is natuurlijk erg leuk om iedereen op dezelfde datum te laten versturen zodat iedereen op dezelfde dag zijn pakket ontvangt. Dit is niet altijd mogelijk, maar laten we daar wel naar streven.
  • Mocht je onverhoopt niet meer mee kunnen doen, laat me dat dan direct weten door middel van een mail of via het contactformulier.
  • De Foodswap is ook te volgen via het Twitter account @FoodswapNL
  • De Foodswap is leuk! (Belangrijkste regel)

Foodswap Vakantie (1 van 1)

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


5 Reacties

« Recept karbonade met esdoorn siroop van de BBQ
Recept Pico de Gallo »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}