Omelet met gerookte makreel en tomaat
Ontbijten. Ik kan het wel drie keer per dag.
Zodra ik opsta heb ik trek. Niets en niemand mag dan tussen mij en mijn ontbijt komen.
Ok.
Ik geef eerst de dieren eten. Zet koffie en thee. Probeer het gezin hun bed uit te krijgen en ruim de rommel op die Pumbaa ’s nachts heeft gemaakt.
Maar dan is het tijd voor mijn ontbijt.
Ik kan overal mee ontbijten. Pizza, crackers, muesli, smoothies en eieren. In iedere vorm, behalve rauw. Het ligt een beetje in welke geestelijke toestand ik me bevind en welke manie overheerst.
En ook wat er nog in de koelkast ligt.
Wat op moet. En afgelopen dagen was ik in de ban van Pico de Gallo. Maar zonder kan het ook prima. Snij dan een tomaat in stukken en eventueel een (lente) ui.
Enfin.
Deze omelet is tegenwoordig mijn favoriet. Voor zolang het duurt.
Manies.
Ik kan er niet genoeg van hebben.
Wanneer het over eten gaat.
Voor de rest ben ik de saaiste persoon op deze hele wereld.
Echt.

Omelet met gerookte makreel en tomaat
Ingrediënten
- 4 eetlepels Pico de Gallo of een in stukken gesneden tomaat met wat (lente ui)
- 2 eieren losgeklopt
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- een paar flinke stukken gerookte makreel
- peper en zout naar smaak
- halve eetlepel boter en /of olijfolie
Instructies
- Smelt de boter in een koekenpan.
- Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de losgeklopte eieren.
- Fruit op zacht vuur de Pico de Gallo aan. Een minuutje of twee. Het moet niet bruin worden.
- Schenk het eimengsel in de pan.
- Leg de stukken makreel in de pan.
- Schud de pan af en toe wat zodat het niet gestolde ei naar de randen kan lopen.
- Breng de omelet op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Direct wanneer al het ei gestold is, het vuur uitzetten.
- Serveer met knapperig brood.
Geef een reactie