• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept Pico de Gallo

Echt Eten Groenten Recepten Salades Vegetarisch Wereldgerechten

Recept Pico de Gallo

145
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Recept Pico de Gallo

Pepers. Ik kan niet zonder. En ook  ben ik een liefhebber van koriander. Niet de eerste keer….

De eerste keer dat ik koriander at dacht ik dat iemand een blok zeep in mijn soep had laten vallen. Het was in een restaurant in Portugal en ik bestelde daar een soort broodsoep. Met ‘groene dingetjes’.

Nu heb ik niets tegen ‘groene dingetjes’. Maar groene dingetjes die naar zeep smaken maken mij nerveus.
Vraagt u maar aan mijn psychiater.
Ik heb, uit belang voor alle levende wezens op deze wereld, nooit meer koriander aangeraakt.

Tot een aantal jaren geleden.
Ik at een salade bij Braziliaanse mensen. (U weet wel. Portugal, Brazilië, slavernij enzo…)
En wat ik kon niet gelijk herkennen wat ik at, maar ergens herkende ik die smaak weer. Nu vond ik het in die salade juist wel erg lekker. Daarbij vond ik het onbeleefd om het te laten staan.
En naar mate ik het meer ben gaan eten associeer ik het niet meer met zeep.

Sindsdien is het iets dat ik altijd in huis heb. En koop het niet bij de supermarkt. Drie takjes voor Euro 1,19… Ga naar de Turkse of Marokkaanse toko of Bazaar in Beverwijk. Daar krijg je een hele grote bos (300 takken) voor Euro 1,00 ofzo. Het vriest prima in, ook dat nog.

Maar dat kan voor iedereen anders zijn. Laat het gerust weg. Officieel is Pico de Gallo gemaakt van tomaat, ui, groene paprika en jalapeño peper of seranopeper.

Mijn versie is net weer even anders….

Dit heb ik gebruikt:

  • 3 grote, rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden. Ik heb de zaadlijsten niet verwijderd
  • 1 teen knoflook, heel fijn gehakt
  • 1 grote rode ui, in kleine blokjes gesneden
  • een halve komkommer, in kleine blokjes gesneden (ook hier heb ik de zaadlijsten niet verwijderd)
  • 1 rode peper, zaadlijsten en zaden verwijderd en in kleine stukje gesneden
  • 1 groene peper, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • een hand vol gehakte, verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap (citroensap kan ook)
  • beetje zout

Zo maak ik het:

  • Roer alles door elkaar heen
  • Breng op smaak met wat zout

Serveer Pico de Gallo bij geroosterd vlees, vis of gewoon als groente bij de maaltijd. Ook lekker op een hamburger. Of op brood. Bij de chips. Enfin. Bij van alles.

 

Recept Picco de Gallo

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteuiRecept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Milde gele curry met kabeljauw receptMilde gele curry met kabeljauw recept
  • La Lotteria in AmsterdamLa Lotteria in Amsterdam
  • Recept pittige biefstuk wrapsRecept pittige biefstuk wraps
  • Recept rendang van EsRecept rendang van Es
  • Winterse bospaddenstoelensoep receptWinterse bospaddenstoelensoep recept
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdagHapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf makenRode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept Pico de Gallo
Gepost op
2013-07-12
145
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Hou vast dat vakantiegevoel Foodswap
Geroosterde zoete aardappelen uit de oven recept »

Reacties

  1. Es zegt

    29/04/2015 om 11:33

    Nou ja, je hebt hem nu in ieder geval gevonden! Ik vind dit echt heerlijk! Vooral in de zomer!

  2. Marjolein zegt

    29/04/2015 om 10:32

    Waarom vind ik dit recept nu pas?! Vrienden uit Chili maakten dit altijd als we een barbecue hadden tijdens mijn studie. Zo lekker! Ik kreeg nooit de perfecte verhoudingen gevonden, maar ik ga jouw versie zeker proberen! Wellicht is de groene peper de clue, die gebruikte ik nooit.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.