Recept Tzatziki met munt
‘Verhaksel bakjes’. Ik verslijt ze waar je bij staat.
U weet wel, die dingen die je bij je staafmixer krijgt.
Verrekte handige dingen.
Om ui en knoflook in fijn te hakken.
Of nootjes.
Niet hele harde nootjes. Dan gaan ze stuk. (Zie eerste zin)
De laatste heeft het twee dagen vol gehouden. Toen vond ik zwarte stukjes plastic in mijn kaas. Afgeschraapt van het mechanisme waardoor de mesjes draaien. Dus was ik toe aan een andere.
Ik ging eens kijken op Fonq.
Een groot online warenhuis. Natuurlijk ben ik alleen geïnteresseerd in hun Koken en Tafelen categorie. En dat is daar leuk vertoeven.
Nadeel van ‘verhaksel bakjes’ stuk maken is dat je uiteindelijk genoeg staafmixers hebt. Ik heb een hele fijne en goede staafmixer dus zocht ik naar een ‘stand alone’ verhakselbakje.
Helemaal voor mijzelf.
Zo ben ik.
Uiteindelijk koos ik voor de Russel Hobbs ‘Mini keukenmachine’. Alleen al het woord keukenmachine vond ik fantastisch. En ik vind het mooi vormgegeven. Nu ben ik helemaal niet van de ‘mooi’. Kunt u nagaan.
En hoe doet hij het? Prima! Ik heb hem al een paar dagen en hij is nog steeds werkend. Het is een blijvertje denk ik. Heel handig is dat hij op een ring staat. Daarmee kun je hem kantelen. Dat scheelt heel wat stampen op het aanrecht.
Ik blij, buren blij.
Vooral het fijn maken van knoflook is een fluitje van een cent. En daarom maakte ik tzatziki met munt. Lekker fris.
Ik heb gebruikt:
- 300 gram Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1/2 theelepel zout
- paar blaadjes munt
- 1 teen knoflook
- 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
Zo maakte ik het:
- Rasp de komkommer en leg het in een vergiet. Strooi het zout erover en laat het goed uitlekken. Ik doe dit meestal in de ochtend en dus af en toe even op de komkommer om zoveel mogelijk water eruit te knijpen.
- Hak de knoflook heel fijn. Ik doe dit natuurlijk in mijn verhakselbakje. Maar op een snijplank gaat dat ook.
- Snij de muntblaadjes in hele fijne reepjes.
- Roer de uitgelekte komkommer, muntblaadjes, fijngehakte knoflook, gemalen peper en olijfolie door de yoghurt.
- Breng eventueel op smaak met iets zout.
Note: Tzatziki smaakt beter wanneer hij even heeft kunnen staan. Maak tzatziki het liefst een dag van te voren en bewaar hem in de koelkast.
Geef een reactie