Rucola salade met sinaasappel
Bij de eerste zonnestralen wil ik salade eten. Heel de zomer lang.
Ik hou van elke soort salade.
Gezin niet liever niet.
Dochterlief eet het liefst tomaat, komkommer en ui.
Partnerlief eet geen sla. “Ben geen konijn”.
U kent het vast.
Ik trek me er niets van aan. Iedere gelegenheid om salade te maken grijp ik aan.
Zo ben ik.
Want salades zijn natuurlijk e-r-r-u-g gezond enzo.
Natuurlijk blaak ik dan ook van gezondheid.
En dat laat ik mijn gezin dan zien. En alsof er dan een wonder gebeurd: Ze eten salade.
Mocht u dus ooit eens een gezin zien dat blaakt van gezondheid, dan zijn wij dat.
Dat u dat even weet.
Waarschijnlijk zitten er dan ook nog wat slablaadjes in onze mondhoeken. U mag ons daar gerust beleefd op wijzen.
Waarvoor alvast dank.
Enfin.
Deze is nieuw in mijn repertoire. Volgens dochterlief is het ’tegen de spijswetten in’. Fruit combineren met groenten. Maar ja, zij is alleen geïnteresseerd in wiskundige formules.
Dus.
Dit heb ik gebruikt:
- 75 gram rucola
- 2 sinaasappels, in partjes gesneden (Kijk hier voor een beschrijving) Note: Doe dit boven een bakje en vang het sap op!
- 1 stengel bleekselderij, in hele dunne reepjes gesneden
- 1 struik witlof, in hele dunne reepjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- een bosje radijs, in dunne plakjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepels balsamico
- het overgebleven sap van de sinaasappels wanneer je ze in partjes snijdt
- peper en zout, naar smaak
Zo maak ik het:
- Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, balsamico, sinaasappelsap, peper en zout in een grote schaal Dit kun je van te voren doen en de salade bewaren in de koelkast.
- Meng de olijfolie, balsamico en sinaasappelsap tot een dressing en breng hem op smaak met peper en zout.
- Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade en serveer direct.
[…] rucola salade met sinaasappel ziet er uit als een gerecht dat je in een 5 sterren restaurant kunt bestellen. Maar zelfs als je […]