• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Soffritto de smaakmaker in de keuken zelf maken

Echt Eten Groenten Voorraad maken

Soffritto de smaakmaker in de keuken zelf maken

Soffritto de smaakmaker in de keuken zelf maken

‘Aha! Erlebnissen‘.
Mijn dagelijkse leven staat er bol van.
Eigenlijk is de wereld één grote soep voor mij…
Om het in het kader van eten te houden.

Kent U Jamie nog?
Die leuke, tikkeltje lispelende TV kok? Hij zwaaide vrijelijk met de bleekselderij. Raspte wortelen alsof het een lieve lust was. En plette knoflook alsof het dwars door de plank naar de grond moest.

En slaafs als ik ben hou ik me natuurlijk precies aan het recept. Koop een hele struik bleekselderij en gebruik één steel. Waardoor de rest van de struik in anderhalve week verpieterd tot bruine snot.

Klaar was ik ermee.
Zelfs wanneer ik heel de week soep zou eten kwam die struik niet op.
Dat moest anders.

Ik stuitte op soffrito. En sofrito. En soffrito. En ook op Mirepoix.
Ziet u?
De wereld is één grote soep.

Maar het gaat hierom: Het is een mengsel van de ‘Heilige Drie-eenheid”. Bleekselderij, ui en wortel. En, afhankelijk van welk deel van de wereld, nog wat andere toevoegingen.

Het is een geweldige oplossing om alles op te maken en te gebruiken. Ik maak het dus in bulk en vries het in. Zie ik Jamie weer staan met een stengel bleekselderij, dan trek ik gewoon een zakje uit de vriezer.

Vrijheid blijheid. Ik geef nu het recept voor een heel eenvoudige soffritto. Maar voeg gerust paprika, peper, witte wijn, rode wijn of wat er verder ligt toe.

Dit heb ik gebruikt:

  • 200 gram wortel, fijn gehakt
  • 200 gram bleekselderij, fijn gehakt
  • 200 gram ui, fijn gehakt
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 100 milliliter olijfolie
  • 6 eetlepels reuzel (kan vervangen worden door ieder ander vet)

Zo maakte ik het:

  • Verhit de reuzel en de olijfolie in een grote pan op middelmatig vuur.
  • Voeg alle ingrediënten toe en bak ze op laag vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Laat alles afkoelen.
  • Schep 3 eetlepels soffritto in een diepvries zakje (ik had 6 zakjes) en vries het in.

Gebruik het als basis voor tomatensaus, ragu, in stoofschotels of in de soep.

Soffritto de smaakmaker in de keuken zelf maken

Ook lekker:

  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Soffritto de smaakmaker in de keuken zelf maken
Gepost op
2013-07-30
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)


2 Reacties

« Panzanella recept volgens Es
Recept aspergesoep »

Trackbacks

  1. Pizza op de paleo manier... Whole 30 dag #16 | Simone's Kitchen schreef:
    07/09/2018 om 17:31

    […] ’s Morgens, onder het genot van een glaasje water, bedachten we eerst wat we op en in de pizza wilden doen. In veel paleo recepten wordt wel kaas gebruikt maar omdat ik geen kaas mag eten voor de Whole30 kwam die er niet aan te passen en moesten we iets anders verzinnen om de bloemkool aan elkaar te laten plakken. Die keus was natuurlijk niet zo ingewikkeld want een eitje is natuurlijk een pracht ‘plakmiddel’. We vulden de bodem aan met hazelnootmeel (gewoon zelf maken van hazelnoten, zie recept) en op de bodem kwam een mengsel van verse tomaten en de beproefde soffrito van Es. […]

  2. Pizza the paleo way - cauliflower pizza | Simone's Kitchen schreef:
    20/08/2016 om 10:21

    […] on top of the crust we would have a delicious mixture of fresh tomatoes and the tried and testing soffritto by Es. (recipe is in Dutch […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}