Spaghetti met kip en champignons in romige wijnsaus
Deze maand deed ik weer eens mee aan de Foodblogswap. Een initiatief van de Facebook groep van Foodbloggers.
Ik kreeg het blog van Nina. Nina’s Dinners.
Een blog over eten, reizen en restaurants.
Het was even zoeken voordat ik iets van mijn gading kon vinden. En toen ik dit zag wist ik dat het goed zou zijn.
Spaghetti met kip in romige wijnsaus.
De spinazie heb ik achterwege gelaten.
Al te veel gegeten.
En ik heb er champignons aan toegevoegd.
Dit heb ik gebruikt (voor 2 personen):
- 200 gram spaghetti
- flink wat zout voor het water
- 1 kipfilet (ongeveer 200 gram), in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel oregano
- half bakje champignons, in plakjes gesneden
- 2 flinke eetlepels creme fraiche
- half bosje krulpeterselie, fijn gehakt
- scheutje witte wijn
- scheutje citroensap
- flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
- vers gemalen zwarte peper
- beetje olijfolie om in te bakken
Zo heb ik het gemaakt:
- Breng in een pan ruim water met zout aan de kook voor de spaghetti.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
- Bak heel kort de kipfilet en plakjes champignons aan in de olijfolie.
- Blus de kipfilet en champignons met een scheutje witte wijn en een scheut citroensap.
- Roer de oregano erdoor en laat het meeste vocht verdampen. Zet daarna het vuur laag.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar.
- Roer nu de creme fraiche door de kipfilet.
- Giet nu niet de spaghetti af, maar ‘vis’ de spaghetti uit de pan met aanhangend vocht. Doe dit bij de kipfilet.
- Er moet een saus ontstaan, is het te droog voeg dan wat kookwater van de spaghetti toe.
- Meng nu alles goed en laat door en door warm worden.
- Schep het op borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.
- Maal er zwarte peper over.
- Serveer direct.
Een simpel maar lekker gerechtje dat snel te maken is.
Summary

Recept naam
Spaghetti met kip en champignons in romige wijnsaus
Gepost op
Gemiddelde waardering





Geef een antwoord