Es bekeek Smult Magazine
Smulweb heeft sinds deze zomer een eigen magazine: ‘Smult‘.
Ik mocht een exemplaar ontvangen om het door te lezen. Het eerste dat me opvalt is dat het fris oogt. Mooie heldere kleuren.
Helemaal in het begin staat een index met alle recepten. Voorzien van een gekleurde cirkel die overeenkomt met de onderdelen: Vlees, vis, vegetarisch, zoet en desserts en BBQ. En erachter natuurlijk het paginanummer waar het recept te vinden is.
Dan volgt er een aantal bladzijden met keukengadgets, wat achtergrond informatie en een artikel van Ramon Beuk (met een aantal recepten). Ook een leuke rubriek van de ‘Smulwebbers’ wat hun ‘nummer 1’ is.
De rubriek waarin een lid van Smulweb aan het woord is over zijn privé leven. Altijd leuk om een kijkje te nemen bij een ander.
De recepten zijn allemaal voorzien van foto’s. Iets dat ik altijd waardeer. Ik zie graag een foto van het eindresultaat.
Het leukste onderdeel vond ik toch wel “Wat de boer niet kent”. Een overzicht van een aantal bijzondere producten uit de supermarkt. In dit nummer onder andere sumak en harissa. De titel vind ik leuk gevonden.
Minpuntjes: In het artikel van Gizzy een foto van crumpets, maar nergens het recept…. En in het recept van Ramon Beuk: “Roti met gekonfijte kip” wordt de manier waarop de kip voor de eerste keer in de oven gaat nogal vreemd beschreven. “Trek het vel van de poten, dompel de kip even onder in kokend water. Leg ze tussen twee bakplaten bekleed met antiaanbakpapier en zet ze twintig minuten in de oven.
Ik vond het nogal omslachtig geschreven…
Voor mij, persoonlijk, is het niet uitdagend genoeg. Maar ik weet zeker dat beginnende koks er veel plezier aan zullen beleven. Ook mensen die wel lekker willen eten maar niet te uitgebreid willen koken zullen hier genoeg inspiratie kunnen opdoen.
Al met al een leuk, nieuw magazine dat waarschijnlijk een andere doelgroep aanspreekt dan bijvoorbeeld de Delicious.
Geef een reactie