Havermout met aardbeien ontbijt recept
Trends.
Ik ben er niet gevoelig voor. Mijn manies laten dat niet toe.
Mijn psychiater beaamt dat.
Manies zijn hardnekkig en laten geen ruimte voor andere manies.
En kent u dat? Dat je het ‘het laatste nieuws’ hoort en dat blijkt al anderhalf jaar ‘nieuw’ te zijn. Tenminste, dat is als ik het laatste nieuws hoor. Zo weet ik pas sinds kort dat Whitney Housten dood is. En Michael Jackson.
Dat is nieuws.
Voor mij.
Ik probeer het wel hoor. En op dit moment denk ik dat ik niet eens zo heel gek achterloop. “Overnight oats”. Havermout dat je in de koelkast zet met melk, yoghurt, amandelmelk of een mix van voorgaande. Het is een hele hype. En ik wilde daar ook aan meedoen.
Tsja, als ik dan toch een trend zie en ik ben niet de allerlaatste, dan moet je die kans benutten.
Eerst had ik mijn bedenkingen. Havermout eet je warm, gekookt in melk met stroop en als je geluk had een klontje boter.
Koud?
Daar moest ik even aan wennen.
Het is helemaal goed gekomen. Koud is juist heel verfrissend op warme zomerdagen. En er is veel fruit in het seizoen dat maakt het heel gevarieerd.
En het is een heel kindvriendelijk ontbijt. Vol vezels, mineralen en vitamines. Kijk, dat kunt u dan weer afstrepen op de lijst.
Dit heb ik gebruikt (1 grote eter of 2 gewone eters):
- 100 gram aardbeien + eventueel extra om mee te garneren
- 1 banaan
- 50 gram havermout
- 400 gram yoghurt
- 1 eetlepel chiazaad (optioneel)
- 2 eetlepels esdoorn siroop (Maple syrup)
Zo maak ik het:
- Pureer de aardbeien met de banaan.
- Meng in een schaaltje de havermout, banaan-aardbeien mengsel, yoghurt, chiazaad en esdoorn siroop.
- Dek het schaaltje af en zet het in de koelkast.
- ’s Morgens serveren met eventueel nog wat extra aardbei en / of banaan.






Geef een antwoord