• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept kruisbessenjam zelf maken

Echt Eten Fruit Recepten Voorraad maken Zoet, zoeter, zoetst

Recept kruisbessenjam zelf maken

47
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Recept kruisbessenjam zelf maken

Jeugdsentiment.
Kruisbessen.

Mijn oma had ze vroeger in de tuin en als kind vond ik ze heerlijk. Ook de jam.
En ik at er ook ‘stiekem’ van.
Ja, vroeger was het nog stelen als je fruit at. Want fruit eten deden wij als kinderen al meer dan genoeg. Het leegplukken van de struiken was niet de bedoeling. Niet dat ik me daar ook maar iets van aantrok.
Ik stal ook gewoon de pot met appelstroop.
Dat doe ik overigens niet meer….

Ik had ze al tijden niet meer gezien.
Beetje ‘uit de mode’ ofzo.

En toen kwam Simone aan met een bakje kruisbessen. Rode.
Die had ik in heel mijn leven nog nooit gezien. In mijn herinnering waren ze altijd groen.
Beetje zurig en groen.
Niet rood.

Eerlijk is eerlijk. Simone en ik vonden ze maar ‘zo zo’… Ze waren een beetje ‘mushy’ vanbinnen. Niet echt fruit waarvan wij dachten: “Kom, laten we die eens soldaat maken.”

Simone liet ze bij mij achter en ik heb er jam van gemaakt. Man, man, man wat kan een hoop suiker toch een verschil maken. Want de jam is heerlijk.

Dus: Recept kruisbessenjam zelf maken.

Dit heb ik gebruikt:

  • 500 gram kruisbessen
  • 300 gram kristalsuiker
  • 100 gram gelei suiker speciaal
  • 50 milliliter water

Zo maak  ik het:

  • Doe de kruisbessen met het water in een ruime pan en breng het water aan de kook.
  • Kook de kruisbessen tot ze stuk zijn.
  • Voeg de suiker toe en kook nog 4 minuten door.
  • Doe de jam over in gesteriliseerde potten met een schroefdeksel.
  • Ze de potten 5 minuten op hun deksel keer ze dan weer om.
  • Laat de jam afkoelen.
  • Ongeopend koel en donker bewaren.
  • Eenmaal geopend nog enige tijd houdbaar in de koelkast.

 

Recept kruisbessenjam zelf maken

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Budget maaltijden planning week 47
    Budget maaltijden planning week 47
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Pittige makreel broodjes recept
    Pittige makreel broodjes recept
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept kruisbessenjam zelf maken
Gepost op
2013-08-17
Gemiddelde waardering
21star1stargraygraygray Based on 10 Review(s)
47
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


12 Reacties

« Groot worden en groter zijn
Recept sate babi »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.