• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / BBQ / Recept sate babi

BBQ Echt Eten Varkensvlees Wereldgerechten

Recept sate babi

Recept sate babi

Authentiek zal het wel niet zijn. Of misschien wel.
Het maakt ook niet uit. Wanneer ik deze saté maak is iedereen blij. U weet wel, die warme gouden gloed die u dan rond mijn huis ziet. En de engelen die er boven zweven…

En ik wil het gelijk even over het rijgen van de sate hebben….
Prik nu niet gewoon de blokjes aan het stokje. Hierdoor gaan ze draaien aan de spies.
En dat is niet handig.

Rijg de sate aan een pen en probeer dan even naar boven te prikken en dan weer naar beneden. Of van links naar rechts.
Een soort van breien, zeg maar.Het is een ongeschreven regel.
Maar noodzaak.
Voor het redden van de wereld.
En de saté.

Oh.
En bespaar jezelf afgefikte stokjes en schaf een aantal metalen pennen aan. Ook met stokjes die in het water hebben gelegen verbranden bij mij gewoon voor mijn ogen weg. Ze worden eerst rood en daarna zijn ze verdwenen.
Stokjes die niet meer bestaan draaien heel lastig om.

Hoe dan ook. Mijn oma zou hier haar goedkeuring voor geven.

Recept saté babi

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 kilogram fricandeau, in blokjes gesneden (varkenshaas of schouderkarbonade kan ook)
  • 2 eetlepels sambal (ieder soort)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander (poeder)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 milliliter ketjap manis (eventueel iets meer)

Zo maak ik het:

  • Neem een diepvries of ziplock zak en roer de sambal, knoflookpoeder, uienpoeder, koriander, komijn, citroensap en ketjap door elkaar.
  • Leg de blokjes vlees erin en sluit de diepvries of ziplock zak.
  • Laat minimaal 2 uren marineren, maar een nachtje is makkelijker en nog lekkerder.
  • Rijg het vlees aan de spiezen.
  • Rooster ze op niet al te heet vuur op de BBQ gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten.

En vergeet niet: Er zit een fijne lijn tussen bruin en verbranden.

Sate babi recept

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


4 Reacties

« Recept kruisbessenjam zelf maken
Es bakte een Paleo Pizza »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}