• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept Allioli volgens Kay

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar Foodblogswap Sauzen

Recept Allioli volgens Kay

Recept allioli volgens Kay

Waardeloos.
Apparaten.
Eerst begeeft mijn geliefde iPhone het.

Ik bel er nooit mee, dat niet. Maar het is mijn agenda, mijn wekker, mijn mini TV, contactbeheer, vermaak in de zin van spelletjes spelen, mijn overzicht in mijn slaapstatistieken (Ja, je bent een geek of niet) en mijn snapshot camera voor de ‘ditjes en datjes’.

En dan gebeurd het ergste.
Mijn Canon camera vind dat ik best zonder hem kan…
Eigenlijk wil de ik in mijn bed gaan liggen met een mand met worstjes en een grote fles wijn. Om vervolgens alvast te beginnen aan een lange winterslaap…

Enfin.

Voor de Foodblogswap kreeg ik het blog van Kay (Kayotic Kitchen) toegewezen. Nu kijk ik daar wel vaker en heb al eens wat van haar gemaakt. Maar het was toch lastig.
Er was zoveel om uit te kiezen.
Ook niet zo handig: Ik had haar harrisa gemaakt en weggeven, zo ben ik. Ook had ik broodjes gebakken, maar die zagen er nu niet echt goed uit.
Mijn fout.

Dus maakt ik haar allioli. (Ook wel aioli) De echte wordt gemaakt van alleen knoflook en olie. Eventueel wat zout. Maar ik ben geen purist.
Ik lust dit ook.
Er zit knoflook in en dat maakt alles goed. (Overigens kreeg ik heel de dag geen kus meer…. Dat proeven op de vroege ochtend was toch niet zo’n heel goed idee…)

Note: Kay gebruikt de staafmixer (Deed Simone ook) en ik heb het echt geprobeerd ik maar ik blijf zitten met een slap ‘olie-eierdooier’ mengsel dat in de verste verte niet lijkt op mayonaise of allioli lijkt. Ik gebruik dus de handmixer zoals ik dat hier beschreven heb. Ik mix wel de knoflook fijn in de olie met de staafmixer. Maar ik denk dat je ook gewoon de knoflook uit kan persen en dan door de mayonaise kan roeren.

Dit heb ik gebruikt:

  • 3 tenen knoflook
  • 1 eierdooier
  • 225 milliliter milde olijfolie (of neem half zonnebloemolie en half iets fruitige olijfolie)
  • 1/2 theelepel zout
  • een flinke kneep citroensap
  • paar druppels worcestershiresauce

Zo maakte ik het:

  • Mix met de staafmixer de knoflook fijn in de olie.
  • Doe de eidooier, kneep citroensap en zout in een ander (hoge) kom.
  • Doe 1 drupje van de knoflookolie bij de eidooier en mix goed.
  • Weer een drupje olie en mixen. Doe dit tot je ongeveer 2 theelepels olie hebt verbruikt.
    De mayonaise moet dan al geëmulgeerd zijn.
  • Nu kun je de knoflookolie er in kleine straaltjes door mixen. Blijf goed mixen met de handmixer. Ga door tot alle olie gebruikt is.
  • Proef en breng eventueel op smaak met nog iets zout en wat druppels worcestershiresauce.

 

 

Recept Allioli volgens Kay

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


6 Reacties

« Recept Groente Spiraal Taart
7 recepten met gehakt »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}