• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept homemade lasagne

Echt Eten Kaas Pasta en andere deegwaren Rundvlees Sauzen

Recept homemade lasagne

Recept homemade lasagne

Kaas.
Er gaat geen dag voorbij in ons huishouden of er is kaas. En nu het weer kouder wordt is gaat er niets boven een ovenschotel.
Met kaas. Natuurlijk.

Deze keer lasagne.
Zelf gemaakt. Niet van die keiharde velletjes uit een pakje.
Met zelfgemaakt pastadeeg is lijkt het alsof er nog meer kaas in zit. Zacht en romig worden de pastavellen.

Dit heb ik gebruikt (6 pers):

Voor het pastadeeg:

  • 250 tot 300 gram pastameel (durum tarwe, ook wel grano duro genoemd)
  • 2 grote eieren of 3 kleine

Voor de tomatensaus:

  • 400 gram gehakt (runder of half om half)
  • 1 blik gepelde tomaten, plus een blik water (dat doe ik in het lege blik, minder afwas…)
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, klein gesneden
  • 1 middelgrote wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel zout of een bouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken

Voor de bechamelsaus:

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 milliliter melk
  • 1/2 theelepel zout
  • beetje nootmuskaat

Extra:

  • 2 bollen mozzarella, in plakken gesneden
  • geraspte kaas voor de toplaag

 

Zo maak ik het:

  • Maak van de eieren en het meel een zacht en soepel deeg. Is het iets te droog, doe er dan eetlepel voor eetlepel wat water bij.
    Pak het in vershoudfolie en leg het in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een ruime pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak dit op zacht vuur tot de groenten zacht zijn.
    Leeg het blok gepelde tomaten bij het gehakt en de groenten. Vul het blik met water en giet dit ook bij het gehakt. Doe het zout (of bouillonblokje), de tijm en rozemarijn erbij en leg een deksel op de pan.
    Laat dit alles een half uurtje op zacht vuur staan. Draai dan het vuur uit en laat iets afkoelen.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Roer de bloem er door wanneer de boter helemaal gesmolten is. Bak de bloem een minuutje of 2 op zacht vuur. Het mag niet verkleuren. Giet in 1 keer alle melk erbij en roer op half hoog vuur tot de melk gebonden is. Voeg zout en wat nootmuskaat toe, roer goed door en zet het vuur uit.
  • Rol het pastadeeg uit en maak er vellen van die in de schaal passen. Ik rol het uit met een pastadeeg machine (Uiteindelijk op stand ‘7’). Het zou mogelijk zijn om het op de hand met een deegroller heel dun te rollen.
  • Begin met een laagje rode saus en leg er pastavel(len) op. Leg een paar plakken mozzarella op de pastavellen en bedek met de bechamelsaus. Leg er weer pastavellen op en bedek met de rode saus. Pastavellen erop en plakjes mozzarella bedekt met bechamelsaus.
    Ga zo door tot alles op is.
    Let op! De laatste laag moet bechamelsaus zijn.
    In mijn schaal passen op deze manier 3 lagen rode saus en 3 lagen bechamelsaus.
  • Strooi de geraspte kaas over de bovenkant en bak de lasagne in 45 minuten op 200 graden Celsius gaar. Mocht de kaas te donker worden, dek de bovenkant dan af met aluminiumfolie.

 

Recept homemade lasagne

(Visited 12 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« 7 recepten met pasta
Wie jarig is trakteert op een Crockpot »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}