Aardappel raita recept
Irritant huishoudelijk lawaai. Dat vind dochterlief als ik in de keuken bezig ben.
Nu heb ik er zelf geen enkele last van. Ik rommel gewoon lekker door. Ruim de vaatwasser uit, leg het bestek in de lades en zet de pannen terug in het kastje. En ja, dat geeft geluid.
En dat is irritant vind ze.
En ik zal u vertellen dat ze zelf vrij weinig irritant huishoudelijk lawaai maakt…
Enfin.
Afgelopen week ben ik gestart met mijn nieuwe project. Project 104.
En ik vind het leuk. Leuker dan ik had verwacht. Dus liggen er weer stapels magazines en kookboeken, maar nu ‘met een reden’ roep ik steeds…
En ze trappen erin. Denk ik…
Deze keer nam ik het magazine: Good Food van de BBC. Een uitgave met budget recepten. (Relevante link onderaan deze post)
Op bladzijde 104 stonden meerdere recepten. Ik koos voor de aardappel raita.
Dit heb ik gebruikt:
- een scheutje olijfolie
- 400 milliliter Griekse yoghurt
- 250 gram koude gekookte aardappel in blokje gesneden (Ook handig om je kliekjes te gebruiken)
- 1/2 theelepel komijnzaad (heel)
- 1/2 theelepel komijnzaad (gemalen)
- een handje verse koriander, grof gehakt plus extra om mee te garneren
- cayennepeper, naar smaak
Zo maakte ik het:
- Verwarmde olijfolie en toast de komijnzaadjes erin tot ze bruin verkleuren en lekker ruiken.
- Meng nu de aardappel, komijnzaad (gemalen), koriander en een deel van de getoaste komijnzaad door de yoghurt en meng goed.
- Bestrooi de raita met wat koriander, wat van de overgebleven komijnzaadjes en een flinke snuf cayennepeper.
- Serveer koud bij tapa’s of mezze.
Note: Ik serveerde ze met gefrituurde plakken aubergine. Recept volgt later.
En? Hoe was het?
Aangenaam verrast was ik. Het is een heerlijke dip met wat meer bite. De koriander en de komijn zijn heerlijk in de fris zure yoghurt. Nu had ik er aubergine bij gemaakt, maar ik weet zeker dat gewoon brood het ook er goed bij doet. En bij een (scherpe) curry is het een lekkere, koele en verfrissende aanvulling.
Het Kookboek van BBC Good Food met Budget recepten
Geef een reactie