• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Dubbel gebakken kaassouffle recept

Echt Eten Hapjes en Snacks Kaas Lunch Project 104 Vegetarisch

Dubbel gebakken kaassouffle recept

Het is net zoiets als koken uit een pakje: Ik moet honderd keren kijken om te zien wat er nu precies staat.
En dat is ronduit vermoeiend.

En het feit dat ik zonder handschoenen het laaiend hete rek van de oven vastpakte, vergrote de feestvreugde niet…

Enfin.
Het was gewoon zo’n dag.

Maar ik heb het gered. Mijn eerste blogpost voor mijn nieuwe project.
Project 104.

Deze keer kaassoufflĂ©’s.
Dubbel gebakken nog wel.

Ik kan in mijn hele culinaire geheugen niet terug halen of ik ooit een soufflé heb gebakken. Nu kunt u denken dat ik het dan waarschijnlijk niet gemaakt heb, maar ik kan ook heel goed mislukte culinaire uitspattingen verdringen.
We laten het maar in het midden.

Uit welk magazine komt het? ‘Better Homes and Gardens’ van oktober 2013.

Nodig:

  • 50 gram boter plus extra om in te vetten
  • 95 gram bloem
  • 315 milliliter melk
  • 150 gram Gruyere plus extra voor in de oven, geraspt
  • 4 eieren, gesplitst
  • 2 lente (bos) uitjes plus extra om te garneren, heel fijn gesneden
  • 1/4 theelepel zout
  • 6 eetlepels slagroom (ongeklopt)
  • Slablaadjes om erbij te serveren

Extra nodig: Ramekins (6 stuks)  met een inhoud van ongeveer 240 milliliter

 

Zo maak je het:

  • Bestrijk de ramekins met boter en zet ze in een grote braadslede. Zet dit even aan de kant.
  • Smelt 50 gram boter in een steelpan op middelmatig vuur.
  • Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer alles goed door elkaar.
  • Schenk de melk bij de boter en bloem en blijf goed roeren tot het een egale massa is. Kook nog voor een minuutje.
  • Voeg de Gruyere toe en roer dit er goed door tot de kaas is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de eierdooiers en lente (bos) ui toe. Zet weg om af te koelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Sla de eiwitten met het zout stijf tot het pieken vormt.
  • Vouw het eiwit door het bloem- kaas mengsel, voorzichtig om zoveel mogelijk lucht in het eiwit te houden.
  • Verdeel het mengsel over de 6 ramekins.
  • Bak de soufflĂ©’s in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Haal de soufflĂ©’s uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de soufflĂ©’s ondersteboven op het bakpapier. Dek af met folie en zet ze in de koelkast. Minimaal 2 uren, het liefst een hele nacht.
  • Haal de ovenschaal uit de koelkast, verwijder de folie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Schep over iedere soufflĂ© een lepel slagroom en wat extra Gruyere.
  • Bak de soufflĂ©’s in ongeveer 20 tot 15 minuten tot ze goudbruin en opgeblazen zijn.
  • Serveer ze direct, met was groene sla en strooi er wat fijngehakte lente (bos) ui over.

En?

  • Nou, voor mij hadden ze iets zouter gemogen.
  • Iets peper had er ook niet in misstaan.
  • Een eetlepel slagroom per souffle is net iets aan de weinige kant om nog een lekkere kaassaus op de bodem te krijgen.

Maar het is een leuk recept om van te voren klaar te maken.
Kun je toch een soufflé serveren zonder alle stress van te voren. Ik denk zelfs dat je ze kunt invriezen en na ontdooien gewoon in de oven kunt stoppen.

Dubbel gebakken kaassouffle

Ook lekker:

  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Dubbel gebakken kaassouffle recept
Gepost op
2013-10-10


Reageer

« Het einde van de 52 doelen van Es
Sake van Kozaemon in Yamazato »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}