• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Hazelnoot meringue met chocoladesaus recept

Echt Eten Project 104 Zoet, zoeter, zoetst

Hazelnoot meringue met chocoladesaus recept

Hazelnoot meringue met chocoladesaus recept

Lijsten vol met recepten, maar desserts staan er niet veel bij. Daarom was het voor mij een extra uitdaging in mijn nieuwe Project 104 om ook de desserts te maken die ik tegen zal komen.
Deze keer uit BBC Good Food.

Deze keer meringue met hazelnoot en praline. “Skofterig lekker” zoals ze dat in Noord Holland zeggen.

Hazelnoot meringue met chocoladesaus recept

Es
Chique meringues met pralineroom en chocolade saus. Deze zijn prima van te voren klaar te maken. Mooie afsluiter van een feestelijk diner.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 40 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 2 uur 10 min
Gang Dessert :: Toetjes
Keuken Franse
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Nodig voor de meringue:
  • 4 grote eiwitten
  • 1 theelepel citroensap
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram hazelnoten fijn gemalen
  • Nodig voor de praline room:
  • 100 gram suiker
  • 100 gram hazelnoten
  • 150 milliliter slagroom geklopt
  • Nodig voor de chocoladesaus:
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 milliliter water

Instructies
 

  • Meringue maken:
  • Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
  • Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker en de poedersuiker erdoor. Klop tot het eiwit glanzend is.
  • Meng voorzichtig met een spatel de gemalen hazelnoot door het eiwit.
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en schep voorzichtig de eiwit in rondjes op het bakpapier. Je hebt er 12 nodig.
  • Zet de bakplaat in de oven en laat de merengues in ongeveer 1,5 tot 2 uren drogen
  • Pralineroom maken:
  • Bekleed een plaat met bakpapier.
  • Verwarm de suiker in een pan met dikke bodem totdat het een mooie goudbruine karamel is.
  • Roer snel de hazelnoten er door zodat ze allemaal bedekt zijn met de karamel.
  • Giet de karamel met de hazelnoten op het bakpapier en laat het afkoelen.
  • Zodra het goed afgekoeld is de hazelnoten met karamel in een keukenmachine fijn malen tot een grof poeder.
  • Chocoladesaus maken:
  • Leg de chocolade in een ruim kommetje.
  • Verwarm het water, donkerbruine basterdsuiker en cacaopoeder in een pannetje totdat het kookt.
  • Giet het over de chocolade en roer totdat de chocolade is gesmolten.
  • Dek af tot gebruik.
  • Vlak voor het serveren:
  • Klop de slagroom op en meng de praline erdoor. Hou een beetje praline achter om mee te garneren.
  • Leg 1 meringue op een bordje, schep een deel van de slagroom met praline erop. Leg een tweede meringue op de slagroom, schep er weer slagroom op en dek af met de laatste meringue. Bestrooi met wat poedersuiker en de achter gehouden praline.
  • Schenk wat van de chocoladesaus om de merengue torentjes. (Eventueel de chocoladesaus wat verwarmen)
  • Doe dat met alle meringues tot er 4 torentjes zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

Good Food Desserts
Good Food Desserts Ebook
Hazelnoot merengue met chocoladesaus recept

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Hazelnoot merengue met chocoladesaus recept
Gepost op
2013-10-19
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)


Reageer

« Tomatenstoofpot met lamsworstjes en gerst
Kaas, rozemarijn en aardappel brood recept »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.868 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Copyright © 2022 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2022 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.