Recept voor kip in bladerdeeg hapje
Recepten waar niets van klopt. Die heb je.
Legio.
En foto’s liegen soms. Zo heb ik een boek met pizza recepten waar een foto in staat van twee mooie, sterkte mannenarmen die een bal deeg over het aanrecht kneedt. Geen, lees: géén van de pizza recepten maakt gebruikt van dat deeg. Het is allemaal even plakkerig.
En dat geeft niet, want dat geeft een heerlijk knapperige korst. Maar het is niet eerlijk omdat je verwacht een stevige bal deeg te hebben.
Deze keer was het ook weer eens raak. Heel leuke schattige pakketjes met kip in bladerdeeg. Leek heel simpel. Dus ik aan de slag.
Van het bladerdeeg moesten rondjes gestoken worden van 8 centimeter in diameter. Ik kan u vertellen: Dat is te klein. En daarbij wordt een hoop deeg verkwist. En daar hou ik niet van.
Dus hou de vierkantjes deeg vierkant. Schep de vulling erop (want die is heerlijk) en maak er een leuk pakketje van.
Dit heb ik gebruikt (10 stuks):
- 2 uien, fijn gesnipperd
- 300 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- een snuf gemalen piment
- 1 theelepel sumac (Niet in huis? Neem dan een theelepel citroensap)
- 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- Olijfolie om in te bakken
Zo maak ik het:
- Zet de oven aan en verwarm hem voor op 200 graden Celsius.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze glazig zien.
- Voeg dan de kipfilet toe en bak deze snel rondom bruin en (bijna) gaar.
- Roer de pijnboompitten, kaneel, piment en sumac (of citroensap) erdoor en bak nog even tot het meeste vocht verdampt is.
- Verdeel de vulling over de bladerdeeg en vouw de randen naar het midden. Laat wel een deel van de vulling zichtbaar.
- Bestrijk eventueel de randen nog met wat olijfolie.
- Zet de pakketjes in de oven en bak ze goudbruin en gaar in 20 minuten.
Note: Je kunt ze prima in het voren maken. Maak de pakketjes en vries ze in. Ontdooi ze voordat ze gebakken worden.
[bol_bestsellers limit=”3″ block_id=”bol_526cf0780b4d9_bestsellers” cat_id=”29″ name=”bestsellers-koken” sub_id=”” title=”Meest gekochte kookboeken” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]






Dankjewel voor je berichtje! Fijn om te horen dat het geslaagd was!
Het was heerlijk, dus een goed receptje om snel iets lekkers op tafel te hebben, heb ook de muffinvorm gebruikt.
Dank😃
Hoi Atie,
Ja hoor, dat kan heel prima! Veel plezier ermee! 🙂
Hoi Es
Zou je hier een muffinvorm voor kunnen gebruiken? Lijkt mij een handige manier om ze te maken.