Recept voor vindaloo ons lievelings recept
Gerechten waar ze hier thuis een moord voor doen.
Ik heb ze.
En ik heb ze niet eens gedeeld.
Dus dat werd wel eens tijd.
Vindaloo is er één van.
Ik ben dol op ‘zuur’. Citroen, citroenlimonade en droge witte wijn, die is per slot ook wat ‘zuur’. Deze curry is niet alleen iets zuurder dan andere curry’s maar ook een stuk pittiger.
Helemaal mijn ding.
Recept voor vindaloo ons lievelings recept

Recept voor vindaloo ons lievelings recept
Vindaloo is een scherpe, iets zurige curry. Deze versie is gemaakt met procureur (schouder zonder bot van varken) maar kan ook heel goed gemaakt worden met kipdijvlees. Dan is de bereidingstijd ook iets korter. Hier is het ons favoriete gerecht.
Ingrediënten
- 1 kilogram varkensvlees in blokjes gesneden (het liefst procureur of schouderkarbonades) of kipdijvlees (géén kipfilet)
- 150 milliliters appelazijn
- 75 grams santen van een blok
- 2 blikken gepelde tomaat
- 2 blokjes kippenbouillon
- 2 tablespoons fenegriek
- 2 teaspoons garam masala kerriepoeder
- 3 teaspoons cayennepeper
- 1 tablespoon gerookte paprikapoeder
- 1 tablespoon komijnzaad gemalen
- 2 tablespoons koriander gemalen
- 3 Spaanse pepers grof gehakt (met of zonder zaadjes, naar smaak. Ik laat de zaadjes erin)
- 4 uien grof gesneden
- 1 bol knoflook de tenen gepeld
- 7 centimeter verse gember in plakken gesneden
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Hak in een blender de gember, knoflook, ui en pepers tot een pasta. Eventueel iets olijfolie erbij om het mooi glad te maken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Dit moet misschien in gedeeltes.
- Bak dan de pasta van gember, knoflook, ui en pepers mee tot het lekker begint te ruiken.
- Voeg de koriander, komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper en garam masala toe en bak dit een minuutje mee.
- Doe de gepelde tomaten in de pan, roer er de fenegriek door heen en verkruimel de kip bouillonblokjes erboven.
- Giet de azijn in de pan.
- Roer alles goed door en laat aan de kook komen.
- Zet dan het vuur laag en doe het deksel op de pan.
- Laat dit alles in ongeveer anderhalf uur tot twee uren gaar worden.
- Laat op het laatst de santen erin smelten.
- Serveer warm met witte rijst.
- Eventueel kun je nog wat fijn gesneden peper er over strooien ter garnering en voor extra pit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 254 times, 1 visits today)
Geef een reactie