• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept voor vindaloo ons lievelings recept

Echt Eten Varkensvlees Wereldgerechten

Recept voor vindaloo ons lievelings recept

Recept voor vindaloo ons lievelings recept

Gerechten waar ze hier thuis een moord voor doen.
Ik heb ze.
En ik heb ze niet eens gedeeld.
Dus dat werd wel eens tijd.

Vindaloo is er één van.

Ik ben dol op ‘zuur’. Citroen, citroenlimonade en droge witte wijn, die is per slot ook wat ‘zuur’. Deze curry is niet alleen iets zuurder dan andere curry’s maar ook een stuk pittiger.
Helemaal mijn ding.

Recept voor vindaloo ons lievelings recept

Recept voor vindaloo ons lievelings recept

Recept voor vindaloo ons lievelings recept

Es
Vindaloo is een scherpe, iets zurige curry. Deze versie is gemaakt met procureur (schouder zonder bot van varken) maar kan ook heel goed gemaakt worden met kipdijvlees. Dan is de bereidingstijd ook iets korter. Hier is het ons favoriete gerecht.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiase
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram varkensvlees in blokjes gesneden (het liefst procureur of schouderkarbonades) of kipdijvlees (géén kipfilet)
  • 150 milliliters appelazijn
  • 75 grams santen van een blok
  • 2 blikken gepelde tomaat
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 tablespoons fenegriek
  • 2 teaspoons garam masala kerriepoeder
  • 3 teaspoons cayennepeper
  • 1 tablespoon gerookte paprikapoeder
  • 1 tablespoon komijnzaad gemalen
  • 2 tablespoons koriander gemalen
  • 3 Spaanse pepers grof gehakt (met of zonder zaadjes, naar smaak. Ik laat de zaadjes erin)
  • 4 uien grof gesneden
  • 1 bol knoflook de tenen gepeld
  • 7 centimeter verse gember in plakken gesneden
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Hak in een blender de gember, knoflook, ui en pepers tot een pasta. Eventueel iets olijfolie erbij om het mooi glad te maken.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Dit moet misschien in gedeeltes.
  • Bak dan de pasta van gember, knoflook, ui en pepers mee tot het lekker begint te ruiken.
  • Voeg de koriander, komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper en garam masala toe en bak dit een minuutje mee.
  • Doe de gepelde tomaten in de pan, roer er de fenegriek door heen en verkruimel de kip bouillonblokjes erboven.
  • Giet de azijn in de pan.
  • Roer alles goed door en laat aan de kook komen.
  • Zet dan het vuur laag en doe het deksel op de pan.
  • Laat dit alles in ongeveer anderhalf uur tot twee uren gaar worden.
  • Laat op het laatst de santen erin smelten.
  • Serveer warm met witte rijst.
  • Eventueel kun je nog wat fijn gesneden peper er over strooien ter garnering en voor extra pit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
Recept naam
Recept voor vindaloo ons lievelings recept
Gepost op
2013-10-15
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 25 Review(s)


6 Reacties

« Aardappel raita recept
Tomatenstoofpot met lamsworstjes en gerst »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}