• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Es vertelt, bespreekt en neemt waar / Sake van Kozaemon in Yamazato

Es vertelt, bespreekt en neemt waar

Sake van Kozaemon in Yamazato

Sake van Kozaemon in Yamazoto

Japans eten.
Het is omdat mijn gezin trouw blijft aan de gekookte aardappel en groenten.
Anders zou ik het elke dag eten.

Laat nu uw ‘eigenste blogger’ Es, een uitnodiging krijgen voor een Japanse lunch mét sake in het Yamazato restaurant in het Okura in Amsterdam. Vereerd, en dat is nog zacht uitgedrukt…

Sake proeven van de brouwerij Kozaemon uit Gifu, Japan. Onder begeleiding van een sake sommelier, mevrouw Fukue Homma.
Dat is het summum van een uitnodiging.

Een tikje nerveus, met een nèt te groot tijdschrift dat niet in mijn tas paste stapte ik in de trein naar Amsterdam.
Ruim op tijd, natuurlijk.
Dat onze kater vlak voor mijn vertrek nog even in mijn vinger ging hangen en een bloedbad veroorzaakte maakte het pas echt een feest.
Een mooie bruine pleister sierde mijn, al even zo vrouwelijke, outfit: Gymschoenen en een spijkerbroek….

Alles is betrekkelijk, en ‘ruim op tijd’ resulteerde in véél te vroeg in de regen voor het Okura hotel. Na een half uurtje wachten ben ik naar binnen gegaan. In ieder geval droog. De foyer is prachtig en de traptreden voor mij moeilijk te zien.
Met een vrouwelijke schuiver schoof ik in één van de sofa’s…
En met een klap belandde mijn (grote) tijdschrift op de marmeren vloer.
That’s how I roll…

De prachtige mobile met kraanvogels die ik wilde fotograferen heb ik gelaten voor wat het was…

Eenmaal binnen werden we verwelkomd met een glas champagne met yuzu.
Lekker, ik zou daar persoonlijk wel aan kunnen wennen.

In mijn fantasie zouden er honderden mensen aanwezig zijn. Gezellig met een glas sake in hun hand en de ‘oh’s en ah’s’ over de geweldige sake zouden niet van de lucht zijn… De realiteit was dat er een handje vol genodigden was.
Inclusief ik.
‘Uw eigenste Foodblogger’.

En? Hoe was het?
Ge-wel-dig!

We kregen een heerlijke lunch van de hand van Chef Masanori Tomikawa. Om het mijzelf makkelijk te maken en spelfouten te voorkomen heb ik een foto gemaakt van het menu en de soorten sake die erbij geserveerd werden. (Onderaan deze post)
Overigens is de Yamahai Honjozo mijn favoriet. Ik ben nu eenmaal een s*cker voor uitgesproken smaken.

Ik heb genoten en vond het fantastisch om met de maker van de sake gesproken te hebben. Ik voelde me ‘internationaal, zo te zeggen. Ik ben dankbaar voor deze bijzondere dag!

Ook deze fantastische lunch meemaken (Ja, niet gewoon eten, het is een belevenis!)? Dat kan, maar wees er snel bij ze serveren hem tot 19 oktober 2013.

Yamazato Restaurant is geopend voor:
Ontbijt 7.30 uur tot 9.30 uur*
Lunch 12.00 uur tot 14.00 uur
Diner 18.00 uur tot 21.30 uur

*Reserveren voor het Japans ontbijt is verplicht.

Bezoek de website van Yamazato voor het menu.
Voor groepsreserveringen vanaf 7 personen kunt u een keuze maken uit een van onze groepsmenu’s.
U kunt reserveren via 020 678 74 50.

Het lunchmenu:

Lunch menu Yamazoto Okura

De sake die erbij geserveerd werden:

Sake menu Yamazoto Okura

 

Sake van Kozaemon in Yamazato

Ook lekker:

  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


2 Reacties

« Dubbel gebakken kaassouffle recept
Aardappel raita recept »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Es

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees meer…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 136 andere abonnees

Budget!

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}