Sake van Kozaemon in Yamazoto
Japans eten.
Het is omdat mijn gezin trouw blijft aan de gekookte aardappel en groenten.
Anders zou ik het elke dag eten.
Laat nu uw ‘eigenste blogger’ Es, een uitnodiging krijgen voor een Japanse lunch mét sake in het Yamazato restaurant in het Okura in Amsterdam. Vereerd, en dat is nog zacht uitgedrukt…
Sake proeven van de brouwerij Kozaemon uit Gifu, Japan. Onder begeleiding van een sake sommelier, mevrouw Fukue Homma.
Dat is het summum van een uitnodiging.
Een tikje nerveus, met een nèt te groot tijdschrift dat niet in mijn tas paste stapte ik in de trein naar Amsterdam.
Ruim op tijd, natuurlijk.
Dat onze kater vlak voor mijn vertrek nog even in mijn vinger ging hangen en een bloedbad veroorzaakte maakte het pas echt een feest.
Een mooie bruine pleister sierde mijn, al even zo vrouwelijke, outfit: Gymschoenen en een spijkerbroek….
Alles is betrekkelijk, en ‘ruim op tijd’ resulteerde in véél te vroeg in de regen voor het Okura hotel. Na een half uurtje wachten ben ik naar binnen gegaan. In ieder geval droog. De foyer is prachtig en de traptreden voor mij moeilijk te zien.
Met een vrouwelijke schuiver schoof ik in één van de sofa’s…
En met een klap belandde mijn (grote) tijdschrift op de marmeren vloer.
That’s how I roll…
De prachtige mobile met kraanvogels die ik wilde fotograferen heb ik gelaten voor wat het was…
Eenmaal binnen werden we verwelkomd met een glas champagne met yuzu.
Lekker, ik zou daar persoonlijk wel aan kunnen wennen.
In mijn fantasie zouden er honderden mensen aanwezig zijn. Gezellig met een glas sake in hun hand en de ‘oh’s en ah’s’ over de geweldige sake zouden niet van de lucht zijn… De realiteit was dat er een handje vol genodigden was.
Inclusief ik.
‘Uw eigenste Foodblogger’.
En? Hoe was het?
Ge-wel-dig!
We kregen een heerlijke lunch van de hand van Chef Masanori Tomikawa. Om het mijzelf makkelijk te maken en spelfouten te voorkomen heb ik een foto gemaakt van het menu en de soorten sake die erbij geserveerd werden. (Onderaan deze post)
Overigens is de Yamahai Honjozo mijn favoriet. Ik ben nu eenmaal een s*cker voor uitgesproken smaken.
Ik heb genoten en vond het fantastisch om met de maker van de sake gesproken te hebben. Ik voelde me ‘internationaal, zo te zeggen. Ik ben dankbaar voor deze bijzondere dag!
Ook deze fantastische lunch meemaken (Ja, niet gewoon eten, het is een belevenis!)? Dat kan, maar wees er snel bij ze serveren hem tot 19 oktober 2013.
Yamazato Restaurant is geopend voor:
Ontbijt 7.30 uur tot 9.30 uur*
Lunch 12.00 uur tot 14.00 uur
Diner 18.00 uur tot 21.30 uur
*Reserveren voor het Japans ontbijt is verplicht.
Bezoek de website van Yamazato voor het menu.
Voor groepsreserveringen vanaf 7 personen kunt u een keuze maken uit een van onze groepsmenu’s.
U kunt reserveren via 020 678 74 50.
Het lunchmenu:
De sake die erbij geserveerd werden:
Geef een reactie