• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Tomatenstoofpot met lamsworstjes en gerst

Echt Eten Groenten Lamsvlees en Schapenvlees

Tomatenstoofpot met lamsworstjes en gerst

Tomatenstoofpot met lamsworstjes en gerst

Zodra de temperatuur daalt heb ik zin in stoofpotten. Eten dat lang op het vuur moet staan.
Eten dat er voor zorgt dat je huiskamer wordt gevuld met heerlijke geuren.

En peulvruchten. Ideaal voor koude dag.
En gezond.
Maar dat vertel ik  mijn gezin niet.
U wel.
Want open als een boek, zo zou je me kunnen noemen.

Enfin.

Om eerlijk te zijn, open boek enzo, was ik van plan tomatensoep te maken. Maar omdat er onverwacht nog wat anderen mee aten besloot ik nog wat kikkererwten aan de soep te te voegen. En na wat roeren en kijken, besloot ik dat het geen soep meer genoemd mocht worden.
De lepel die rechtop stond bitste me “Stoofpot!” toe.

Ik heb geluisterd en noemde het stoofpot.

Dit heb ik gebruikt (6 personen):

  • 2 blikken gepelde tomaat
  • 800 milliliter water
  • 8 lamsworstjes
  • 100 gram salami, in kleine blokjes gesneden
  • 500 gram soepgroenten
  • 3 bouillonblokjes of 2 eetlepels groentenzout
  • 1 theelepel pepervlokken
  • 1 porties soffrito (of 1 stengel bleekselderij, 1 grote ui, 2 tenen knoflook en 1 wortel, fijngesneden en gebakken tot het zacht is)
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 75 gram gerst
  • 50 gram gele linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • eventueel nog wat zout en peper, naar smaak

Zo maak ik het:

  • Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak hier de salami in tot de olie rood kleurt en de salami licht knapperig is.
  • Doe de blikken tomaat met het water in de pan. Leg de worstjes erin en breng aan de kook.
  • Zodra het kookt, het vuur lager zetten en de worstjes in 20 minuten gaar koken. Haal ze dan uit de pan.
  • Voeg de soepgroenten, bouillonblokjes of groentenzout, pepervlokken, soffrito, kikkererwten, gerst en linzen toe en laat dit nog 15 tot 20 minuten op laag vuur koken.
  • Snij de worstjes in plakjes en voeg ze toe aan de stoofpot.
  • Voeg de doperwten toe.
  • Laat alles door en door warm worden en serveer direct.
  • Lekker met brood.
    Mét roomboter.

Tomatenstoofpot met lamsworstjes en gerst

(Visited 19 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Recept voor vindaloo ons lievelings recept
Hazelnoot meringue met chocoladesaus recept »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}