• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Brood / Bruschetta alla stracciata di Andria recept

Brood Echt Eten Hapjes en Snacks Kaas Project 104 Wereldgerechten

Bruschetta alla stracciata di Andria recept

Bruschetta alla stracciata di Andria recept

Good Cook (uitgeverij) was zo aardig om mij een boek toe te sturen voor mijn Project 104.
Beter, ik mocht zelfs kiezen.
Maar er zaten ook een aantal boeken tussen die minder dan 104 pagina’s hadden.
Dat had ik mezelf ook niet kunnen bedenken. Dat er natuurlijk ook boeken zijn die minder pagina’s hebben.

Ik kreeg het boek Pizza van Alba Pezone. Vijf top pizza bakkers uit Napels geven hun recepten voor pizza. Een echte pizza bijbel is het.
Mijn ogen vielen bijna uit hun kassen. Nooit geweten dat er zoveel soorten pizza’s waren.

Er is er niet één bij die ik niet zou willen proberen.

Enfin.

Op bladzijde 104 stond “Bruschetta alla stracciata di Andria”.

Stracciata di Andria, nog nooit van gehoord. Laat staan dat het verkrijgbaar is… Het is mozzarella dat in stukken is gescheurd en dat ligt in room. Dus uw ‘eigenste blogger’ scheurde mozzarella en legde dat ik de room. Ik denk dat dat dan aardig in de buurt komt.
Boven op die mozzarella komt een ansjovis.
Simpel en puur.

Hoe smaakte het?
Lekker! Ik moest even van het idee van ‘onze pizza’ afstappen, maar je hebt een heerlijke romig-zoutige snack.

Eigenlijk is het een super simpel recept:

  • Je maakt pizzadeeg.
  • Neem een stuk deeg van 250 gram.
  • Bol het op en rek het uit tot een dunne pizza.
  • Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.
  • Prik gaatjes in de pizza met een vork.
  • Bak de pizza in een hete oven op de pizzasteen in 10 tot 12 minuten gaar.
  • Haal hem uit de oven en beleg hem met de stracciata di Andria en daarop een ansjovis.
  • Snij de pizza in zes stukken en serveer direct.

Ja, ik begrijp dat het er een beetje karig uitziet. Maar soms is ‘less’ nu meer. Ik heb er in ieder geval van genoten.

Bruschetta alla stracciata di Andria recept

[bol_product_links block_id=”bol_527e18984b9ce_selected-products” products=”9200000011221473″ name=”pizza” sub_id=”pezone” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ook lekker:

  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Bruschetta alla stracciata di Andria recept
Gepost op
2013-11-11


2 Reacties

« Foodfotografie met Simone van den Berg
Pindakaas cupcakes met snickers »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}